Peste 20.000 de iubitori ai fotbalului i-au adus un ultim omagiu capitanului Fiorentinei, Davide Astori, miercuri, la Centrul tehnic federal Coverciano, unde a fost depus trupul neinsufletit al fotbalistului. Au fost prezenti la Coverciano si colegii lui Astori, alti fotbalisti si personalitati ale fotbalului, relateaza calciomercato.com, citat de news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astori, care a murit la Udine, a fost adus miercuri la Florenta, iar trupul sau neinsufletit a fost depus la centrul Coverciano, unde fanii au avut acces de la ora locala 16.30. In momentul deschiderii portilor, in afara centrului asteptau sute de fani pentru a-I aduce un omagiu lui Astori.

Jucatorii Fiorentinei s-au recules in fata sicriului capitanului lor. In fata sicriului erau depuse coroane de flori si doua tricouri, unul al Fiorentinei si unul al nationalei Italiei.

La Coverciano au fost prezenti si alti jucatori din Serie A, intre care s-au numarat Daniele De Rossi, Andrea Belotti, Stevan Jovetic si Riccardo Montolivo. Alessandro Costacurta si Pierluigi Collina i-au adus si ei un omagiu lui Astori.

Davide Astori a murit saptamana trecuta, la varsta de 31 de ani, la Udine, unde se afla cu Fiorentina pentru un meci din Serie A. In urma autopsiei s-a stabilit ca jucatorul a murit din cauze naturale, avand o problema cardiaca.

Astori va fi inmormantat joi, slujba urmand sa aiba loc la basilica Santa Croce din Florenta. Ziua de joi va fi una de doliu la Florenta, iar la toate meciurile din aceasta saptamana din Serie A, Serie B si Serie C se va tine un minut de reculegere.