Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a lansat, miercuri, noi acuzatii la adresa contracandidatului sau la sefia forului, Ionut Lupescu, si a fostului conducator al federatiei Mircea Sandu. El a notat, intr-o noua postare pe site-ul sau, ca Lupescu a semnat pentru plati facute de FRF pentru ceasuri in valoare de 30.000 de euro si Mircea Sandu a aprobat ordinele de plata. Burleanu scrie ca si un alt fost oficial al FRF, Florin Prunea, a cumparat trei ceasuri de lux in aceleasi conditii, relateaza News.ro.

Razvan BurleanuFoto: frf.ro

Burleanu precizeaza ca ceasurile respective au fost cumparate de la firma Expert Luxury SRL. "La EXPERT LUXURY SRL, Ionut Lupescu plateste pentru 2 ceasuri Cartier si 5 ceasuri Girard o "biata" suma de aproape 30.000 de euro. Unul din cele doua ceasuri Cartier costa peste 7.000 de euro! Scuze, am gresit. Cum sa plateasca Ionut Lupescu? Directorul General FRF a semnat pentru facturi si plati facute de Federatia Romana de Fotbal pentru aceste ceasuri de 30.000 de euro! Iar Mircea Sandu le-a aprobat la plata si a semnat pe ordinele de plata. Si pentru ca nu exista niciodata suficient de multe ceasuri de lux pentru a dezvolta fotbalul romanesc, peste doua luni, in decembrie 2008, apare si Florin Prunea, Director Relatii Internationale FRF. Prunea cumpara alte 3 ceasuri, Gerald Genta, Girard Perregaux si Dubey & Schaldenbrand, iar fotbalul romanesc se mai imbogateste cu 3 ceasuri de lux si pierde iar peste 10.000 de euro! Total: 10 ceasuri, peste 40.000 de euro, o singura firma (EXPERT LUXURY), o singura echipa Nasu-Lupescu-Prunea", noteaza seful FRF pe site-ul sau.

Razvan Burleanu mentioneaza ca pentru platile respective nu exista aviz de receptie, contract sau alte detalii. "Poate ca Ionut Lupescu nu stia ca managementul performant si transparent presupune aceste lucruri... La fel cum probabil ne va spune ca nu stia nici ca firma EXPERT LUXURY SRL avea actionar familia Castellano. Ca sa vezi ce timing fericit, tocmai cand fiica Nasului traia o poveste de dragoste cu Ciro Castellano! Principiul deja consacrat: banul cheltuit ramane in familie! Si, culmea coincidentelor, EXPERT LUXURY SRL nici macar nu era singura firma a familiei Castellano de la care FRF achizitiona bunuri si servicii in acea perioada...", adauga Burleanu.

Mircea Sandu a declarat, pentru gsp.ro, ca Burleanu "se ocupa in continuare de balci". "Astfel de cadouri, gen ceasuri valoroase, se fac in mod obisnuit in lumea fotbalului la nivel inalt. Se ofera cadouri presedintilor de federatii, reprezentantilor cluburilor la diferite aniversari sau ocazii speciale. Si eu, de exemplu, am primit cadouri de la Federatiile din Italia, Spania, Irak. De la ultima imi aduc aminte ca am primit un ceas din aur, cotat la peste 20.000 de euro. Un model in editie limitata, incrustat cu bustul lui Saddam Hussein. Probabil ca am cumparat atunci mai multe ceasuri deodata, in ideea de a face un cadou la momentul respectiv, iar restul sa le tinem pentru ocazii ulterioare similare. Repet, e o practica in fotbalul mare. Este exclus ca aceste cadouri sa fi ajuns la arbitri sau observatori. Din acest moment eu refuz sa mai barfesc barfe", a spus Sandu.