Presedintele lui Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaifi, s-a declarat extrem de dezamagit dupa ce Real Madrid a castigat si returul de pe "Parc des Princes" (scor 2-1), iar echipa sa a fost eliminata in optimile Champions League. "Toata lumea este foarte nervoasa. Trebuie sa ne calmam si apoi vom reflecta asupra a ceea ce trebuie schimbat", a spus conducatorul parizienilor.

Nasser Al-Khelaifi, presedintele PSGFoto: psg.fr

"Eliminarea, reactia unor jucatori (n.r. l-au dezamagit pe Nasser). Suntem extrem de dezamagiti de rezultat. Am dominat prima repriza, am fi putut marca. Un gol ar fi schimbat meciul. Dar ei au inscris si apoi eliminarea lui Verratti a ucis meciul. Ei au mai multa experienta. Este Real Madrid... Trebuie sa muncim, sa dam mai mult pentru club si pentru suporterii nostri", a declarat presedintele liderului din Ligue 1.

Intrebat daca trebuie facute schimbari la echipa, Nasser a raspuns: "Nu, nu este momentul. Nu critic aici munca antrenorului si a echipei, ci in vestiar. Voi discuta cu jucatorii. Toata lumea este foarte nervoasa. Trebuie sa ne calmam si apoi vom reflecta asupra a ceea ce trebuie schimbat".

Unai Emery: "Sunt dezamagit ca am fost eliminat, dar nu si de modul in care s-a intamplat asta"

"Cred ca in meciul tur am avut unele optiuni, insa nu am stiut sa profitam de ele. Dupa victoria lor cu 3-1 din tur, era foarte dificil. Obiectivul nostru era sa marcam un gol inaintea lor, care ne-ar fi mentinut in cursa pentru calificare, insa nu am reusit", a declarat Emery.

"Real Madrid a fost mai buna decat noi in 60% din meci, iar atunci cand noi am dominat, nu am putut marca. Golul lor ne-a lasat cu si mai putine optiuni, iar eliminarea (n.r. lui Marco Veratti, in minutul 66) a facut totul foarte dificil", a mai spus tehnicianul spaniol.

"Diferenta a fost aceea ca madrilenii au fost mai buni ca noi mai multe minute din meci", a subliniat Emery, adaugand: "Au meritat calificarea, sunt dezamagit ca am fost eliminat, dar nu si de modul in care s-a intamplat asta".

Draxler a criticat dur strategia lui Unai Emery: "Trebuie sa pui presiune pe Real Madrid, nu doar sa pasezi si sa speri sa cada ceva din cer"

"A fost o lipsa de sensibilitate, n-am inteles-o. Nu stiam ce se intampla. Am fost surprins si nervos", a spus Draxler despre decizia lui Unai Emery de a-l introduce pe teren abia in minutul 76. Germanul l-a inlocuit pe Angel Di Maria.

"Am reusit sa egalam, dar apoi nu am schimbat nimic. Am simtit ca trebuie sa continuam sa presam si sa jucam ofensiv. Am jucat chiar si in inferioritate numerica si desi era 1-1, intregul stadion stia ca nu putem intoarce rezultatul pentru ca nu aveam intensitate pe teren.

Real Madrid a jucat cu incredere. Am pasat asa cum ne-a cerut antrenorul, dar nu poti sa o elimini pe Real Madrid doar facand asta. Trebuie sa pui presiune pe Real Madrid cand esti condusa cu scorul general de 3-1, nu doar sa pasezi si sa speri sa cada ceva din cer. Era nevoie sa punem presiune pe adversar inca de la inceput. Dar nu, nu am facut asta, asa ca am meritat sa fim eliminati", a spus Draxler.

"Vara trecuta am cheltuit 400 de milioane de euro si toata lumea vorbea despre cum se vor schimba lucrurile pe aici, dar nu am reusit sa trecem de optimi. Sunt totusi convins ca aceasta echipa are multe de oferit, dar in astfel de meciuri vezi ce iti lipseste", a mai adaugat germanul.

Zinedine Zidane: "Victoria este meritata"

"Am facut un meci bun in tur, iar acum am realizat o partida serioasa si bine organizata. Tactic, am interpretat foarte bine partitura. Victoria este meritata. Este important ca suntem in sferturi. Echipa trimisa in teren a facut ceea ce trebuia, iar pe banca aveam jucatori pregatiti sa preia stafeta. Echipa este cea mai importanta si impreuna putem face lucruri bune", a spus Zidane, antrenorul madrilenilor.

Real Madrid a castigat ambele manse ale duelului cu PSG, din optimile de finala ale Champions League. Invingatori cu 3-1 pe "Santiago Bernabeu", "galacticii" s-au impus si in returul de la Paris, scor 2-1, gratie golurilor lui Cristiano Ronaldo (51') si Casemiro (80'). Pentru echipa lui Unai Emery a punctat Edinson Cavani (71'). Frustrarea gazdelor a fost ilustrata cel mai bine de Marco Verratti, care in minutul 66 a protestat dupa o decizie a centralului Felix Brych si a fost eliminat pentru cumul de cartonase galbene.

PSG are sanse foarte mari sa castige toate cele trei trofee puse in joc la nivel intern, insa aceasta performanta ar putea sa nu fie suficienta pentru ca Unai Emery sa ramana pe banca parizienilor si in sezonul urmator, avand in vedere deznodamantul din Champions League.

In Ligue 1, PSG este lider autoritar cu 14 puncte avans fata de AS Monaco, urmatoarea clasata. La sfarsitul lunii martie, parizienii vor lupta pentru primul trofeu al sezonului, in finala Cupei Ligii Frantei, unde o vor infrunta pe AS Monaco. De asemenea, echipa lui Unai Emery este calificata si in semifinalele Cupei Frantei, acolo unde o va intalni pe Caen.

S-ar putea sa te intereseze si:

VIDEO PSG - Real Madrid 1-2/ "Micul Paris"