Lionel Messi a stralucit atat cat a fost nevoie pe "Camp Nou", executia superba a acestuia dintr-o lovitura libera (26') aducand victoria Barcelonei in derbiul pentru titlu cu Atletico Madrid (1-0). Obligata sa castige pentru a "reaprinde" campionatul, "Atleti" nu s-a ridicat la importanta unui asemenea meci, iar catalanii s-au desprins acum la 8 puncte in ierarhie.

Lionel MessiFoto: fcbarcelona.com

Cele trei remize bifate de Barca in ultimele etape (cu Espanyol, Getafe si Las Palmas) i-au adus pe cei de la Atletico in situatia de a spera din nou la titlul de campioana a Spaniei. Aflati la 5 puncte in urma catalanilor inainte de meciul direct, jucatorii madrileni aveau toate motivele sa abordeze cu incredere disputa de pe "Camp Nou".

A fost insa o evolutie cenusie a formatiei lui Diego Simeone in prima repriza, una in care Atletico s-a multumit doar sa se apere grupat, oaspetii dand senzatia ca singura precupare este aceea sa nu primeasca gol.

Singurul capabil sa modifice tabela a fost Lionel Messi: argentinianul a "mangaiat" mingea si a trimis-o aproape de vinclu (26'), dintr-o lovitura libera.

Cu toate ca a facut modificari cu profil ofensiv (i-a introdus pe Correa, Gameiro si Lucas), Atletico nu a fost capabila sa inscrie in poarta lui Ter Stegen (cea mai mare ocazie a fost o reusita din off-side a lui Diego Costa). Pe "Camp Nou" au fost 90.356 de spectatori.

Messi a ajuns dupa meciul cu Atletico la cota 600 de goluri marcate in cariera: 539 pentru Barcelona si 61 pentru nationala Argentinei. De asemenea, a fost reusita cu numarul 100 pentru Barca in acest sezon de Primera Division.

Cu 11 etape inainte de finalul campionatului, Barcelona are 8 puncte avans si este mare favorita la castigarea titlului de campioana a Spaniei.

Ce spune presa din Spania:

"Messi a aratat ca La Liga este a lui" - Marca.com

"Vrajitoria lui Messi aproape pune capat campionatului" - AS.com

"Messi nu o iarta pe Atletico, iar titlul este tot mai aproape" - Sport.es

"O victorie care risipeste indoiala" - Mundo Deportivo.

Clasament:

1 FC Barcelona 69 puncte

2 Atletico Madrid 61

3 Real Madrid 54

4 Valencia 50 (- un meci)

5 Sevilla 45

6 Villarreal 41 etc.

Aici poti urmari rezumatul partidei Barcelona vs Atletico Madrid.