Eibar a jucat de la egal la egal cu Barcelona chiar si in inferioritate numerica, formatia pregatita de Jose Mendilibar reusind o prestatie foarte buna impotriva catalanilor. Luis Suarez a deschis rapid scorul (16'), iar golul care a adus linistea a venit de-abia in minutul 88 (Jordi Alba). Orellana a fost eliminat pentru cumul de cartonase galbene in minutul 66. Este prima victorie a liderului dupa doua remize consecutive in Primera Division.

Barca, trei puncte pe terenul lui EibarFoto: fcbarcelona.com

Eibar a fost o echipa agresiva, cu un presing dus pana aproape de careul lui Ter Stegen, cu o circulatie buna a balonului si cu jucatori dispusi sa se sacrifice pe teren. Barcelona a fost dominata practic cu arma sa principala: jocul de pase.

Lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici dupa eliminarea lui Orellana (66') - desi avea cartonas galben, jucatorul gazdelor a lovit nervos o minge dupa fluierul arbitrului.

Catalanii au reusit sa treaca in fata la capitolul posesie doar pe final de partida, dupa ce gazdele au ramas in inferioritate numerica.

Pe "Estadio Municipal de Ipurua" au fost 6.760 de spectatori.

Cu acest succes, Barca a ajuns la cota 62 de puncte (19 victorii si cinci remize), avand un avans de zece puncte fata de Atletico Madrid, urmatoarea clasata (madrilenii au si un meci mai putin disputat).

Clasament:

1 Barcelona 62 puncte (+1 meci)

2 Atletico Madrid 52

3 Valencia 43

4 Real Madrid 42

5 Sevilla 39 (+1 meci)

6 Villarreal 37 etc.

Pentru Barcelona urmeaza meciul de pe "Stamford Bridge" cu Chelsea, care se va disputa marti, 20 februarie, de la ora 21:45 (mansa tur, optimi Champions League).

Rezumatul partidei Eibar vs FC Barcelona.