"O după amiază de nebunie" - asa relateaza publicaţia Ancona Today sfârşitul meciului de fotbal din diviza a III-a din campionatul local de amatori din Italia, desfăşurat pe 10 februarie la Candia (Ancona, regiunea Marche) între echipele Aquila şi Candia Baraccola. Meciul a fost suspendat cu doar 10 minute înainte de final, după ce arbitrul român a fost agresat de un jucător al echipei Aquila, de asemenea, român.

Florin Murarasu (al doilea din dreapta)Foto: Asociatia Arbitrilor din Ancona

Potrivit presei din Italia, arbitrul, un român de 38 de ani, a fost luat de gât şi ameninţat de unul din jucători, după primirea unui cartonaş roşu. « Îţi sparg capul », ar fi spus, în română, agresorul, un conaţional de 32 de ani.

Hotnews.ro a aflat că incidentul a pornit de la o confruntare verbală.

“Cei care au asistat la scenă mi-au spus că părea episodul dintre Zidane şi Materazzi. La fel, a pornit totul de la o confruntare verbală, pe care puţini au înţeles-o, fiind în limba română”, a declarat pentru Hotnews.ro Gjeko Pali, preşedintele clubului L’Aquila.

Albanez de origine, Pali vorbeşte cu mândrie despre echipa sa, unde joacă sportivi de 11 naţionalităţi, dintre care patru români: “Daniel C., jucătorul român acuzat de agresiune, tocmai primise un al doilea cartonaş galben, cu doar 10 minute înainte de final. Apoi a urmat o discuţie aprinsă, în română, iar arbitrul a suspendat meciul. Eu nu ştiu exact ce au discutat, dar jucătorul meu e bun ca pâinea caldă!”, ne spune preşedintele Clubului. « Băieţii mei sunt de treabă, nu am avut probleme niciodată, fotbalul este o oportunitate pentru ei, să aibă o acitivitate sportivă, să performeze. Dar pe teren trebuie să se vorbească italiană, asta e regula. Acum aşteptăm decizia judecătorului sportiv».

Contactat de Hotnews.ro, arbitrul Florin Murarasu, înscris în Organizaţia Arbitrilor din Ancona, cu o activitate de aproape 10 ani ca arbitru în Peninsulă, preferă să nu comenteze, aşteptând decizia judecătorilor sportivi.

Surse din anturajul său ne-au confirmat că, în urma contuziei în zona gâtului, Murarasu a fost examinat de medici, care i-au dat un termen de vindecare de 7 zile. Potrivit aceloraşi surse, arbitrul nu a depus până acum nicio plângere oficială împotriva lui Daniel C.

În cursul dimineţii de joi este aşteptată decizia judecătorilor sportivi care examinează raportul tehnic înaintat de arbitri după suspendarea meciului.