Juventus a obtinut, vineri, a opta victorie consecutiva in Serie A, scor 2-0 pe terenul celor de la Fiorentina. Dupa o prima repriza incrancenata, cu un penalty anulat gazdelor prin arbitrajul video, Juventus a reusit sa plece cu toate cele trei puncte de pe "Artemio Franchi" si se afla provizoriu pe primul loc in clasament.

HotNews.roFoto: Hotnews

In minutul 18, Fiorentina a primit un penalty, dupa un un hent comis de Chiellini, insa centralul Guida a revenit asupra deciziei. Arbitrajul video a aratat ca Benassi, cel care a produs lovitura de la 11 metri, se afla initial in pozitie de offside.

Juventus a deschis scorul in minutul 56, prin Federico Bernadeschi, un jucator adus chiar de la gruparea viola in vara anului trecut. In minutul 86, Gonzalo Higuain, lansat excelent de Chiellini, a inscris pentru a 14-a oara in actuala editie din Serie A si a stabilit scorul final al meciului.

Gratie acestui succes, Juventus urca pe prima pozitie a clasamentului, avand un avans de doua puncte fata de Napoli, care va primi sambata vizita celor de la Lazio Roma (locul 3).

In varsta de 40 de ani, portarul Gianluigi Buffon a bifat meciul cu numarul 500 pentru Juventus in campionatul Italiei.

Rezumatul partidei Fiorentina vs Juventus.

Clasament:

1. Juventus 62 puncte (+ un joc)

2. Napoli 60

3. Lazio 46

4. Inter 45

5. AS Roma 44

6. Sampdoria 38 etc.