Spaniolul Victor Valdes, portar al echipei FC Barcelona intre 2002 si 2014, a lasat sa se inteleaga ca se retrage din fotbal si din viata publica, dupa ce si-a inchis conturile de pe retelele de socializare, la 7 luni dupa ce a parasit Middlesbrough, ultimul sau club, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Victor ValdesFoto: fcbarcelona.com

Intr-un ultim mesaj, postat pe 1 ianuarie, portarul iberic a publicat pe Twitter o fotografie a unui drum si aceste cuvinte: ''Multumesc pentru tot''.

Miercuri, FC Barcelona a lansat un material video cu momente din cariera portarului catalan care cu Barcelona a castigat de 3 ori Liga Campionilor (2006, 2009, 2011) si cu mesajul ''Multumim pentru tot, Victor''.

International spaniol cu 20 selectii, Valdes a castigat CM 2010 si EURO 2012 cu Spania, desi a fost rezerva lui Iker Casillas.

In ultima parte a carierei sale, afectata de accidentari, Valdes a mai evoluat la Manchester United, Standard Liege si Middlesbrough.

Fostul portar si-a trecut in palmares 6 titluri in Spania, trei Ligi ale Campionilor, doua Supercupe ale Europei, doua Cupe ale Spaniei, Campionatul Mondial al cluburilor de doua ori, 6 Supercupe ale Spaniei, un titlu European si o Cupa Mondiala. De asemenea, a fost de 5 ori portarul cu cel mai putine goluri primite intr-un sezon din La Liga.