Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo, atacantul echipei Real Madrid, va construi un spital de pediatrie in capitala statului Chile, a anuntat luni societatea care ii gestioneaza interesele, citata de agentia EFE.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Conform unui comunicat dat publicitatii de Brafman Asssociati Law Firm din New York, clinica ar urma sa fie finalizata in anul 2020, sustine Agerpres.

Starul lusitan, care a castigat anul acesta, pentru a cincea oara in cariera sa, prestigiosul trofeu Balonul de Aur, precum si premiul FIFA The Best, va construi spitalul respectiv impreuna cu asociatul sau Alessandro Proto, un om de afaceri italian cu care Ronaldo a realizat tranzactii imobiliare in trecut.

Santiago de Chile va fi primul dintr-o serie de orase din America de Sud in care Cristiano Ronaldo si Alessandro Proto vor construi spitale de pediatrie, se mai arata in comunicat.

Conform revistei americane Forbes, Cristiano Ronaldo este cel mai bine platit sportiv din lume in 2017, iar veniturile sale cumulate, de la inceputul carierei, se ridica la 725 milioane dolari.