Publicatia britanica Mail on Sunday, citata de presa belgiana, a scris ca UEFA va decide, joi, daca va inlocui orasul Bruxelles dintre gazdele Campionatului European din 2020, din cauza faptului ca lucrarile de construire a stadionului din capitala Belgiei nu au inceput. Orasul Stockholm ar urma sa primeasca organizarea unor meciuri de la Euro-2020 in locul orasului Bruxelles, a adaugat sursa citata, citata de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ghelamco, promotorul proiectului noului stadion national belgian, a reactionat la acest informatii, precizand ca acestea sunt vechi si scoase din context.

Publicatia flamanda Het Laatste Nieuws a scris, luni, ca proiectul noului stadion depaseste cerintele de constructie, fiind de doua ori mai mare decat s-a aprobat initial.

Insa Ghelamco afirma ca "procedura trebuie urmata, iar administratia si autoritatile trebuie sa analizeze intr-o maniera independenta". Promotorul sustine ca informatiile lansate de Het Laatste Nieuws sunt selective, dintr-un dosar vechi, depus pentru obtinerea autorizatiei de mediu, care nu mai este de actualitate. Ghelamco asteapta marti decizia pentru obtinerea autorizatiei de mediu, bazata pe un alt dosar, depus la 14 septembrie.

UEFA va decide joi si orasul care va gazdui meciul de deschdiere al Euro-2020.

Turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la prima editie a competitiei si se va desfasura in 13 orase europene, intre care se afla si Bucurestiul.