Luc Bosmans a devenit, miercuri, din spectator arbitru asistent la meciul Mechelen - Genk, din optimile de finala ale Cupei Belgiei, scor 6-5 dupa loviturile de departajare, relateaza rtl.be, citat de news.ro.

Potrivit sursei citate, initial s-a accidentat unul dintre arbitrii asistenti. Conform regulamentului, acesta a fost inlocuit cu arbitrul de rezerva, Nicolas Laforge. Insa ulterior s-a accidentat si centralul Christoph Dierick, astfel ca Laforge a trecut pe postul de arbitru central si brigada a ramas fara un arbitru asistent.

Crainicul stadionului a facut atunci un apel catre public, cerand ca daca in tribuna se afla un arbitru acesta sa se prezinte pentru a ocupa postul ramas liber. Luc Bosmans, suporter al echipei Mechelen, dar si arbitru la nivel regional, a fost cel care a raspuns apelului.

Luc Bosmans va arbitra in acest weekend un meci din a treia liga de amatori din Belgia.

Saptamana trecuta, in Anglia s-a inregistrat o situatie asemanatoare, la un meci din liga a doua, intre echipele Norwich si Preston North End. Un suporter a devenit la acel joc arbitru de rezerva. El a fost ovationat cand a aratat zece minute suplimentare.