Gianluigi Buffon, portarul echipei Juventus Torino, a fost desemnat cel mai bun jucator din campionatul Italiei in sezonul 2016-2017, in cadrul galei Asociatiei fotbalistilor profesionisti italieni (AIC), desfasurata luni seara la Milano, informeaza Corriere dello Sport, conform Agerpres.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Buffon figureaza si in echipa ideala a sezonului trecut din Serie A, alaturi de sase dintre colegii sai de la Juve - Miralem Pjanic, Gonzalo Higuain, Alex Sandro, Paulo Dybala, Dani Alves (plecat la PSG) si Leonardo Bonucci (plecat la AC Milan).

Din unsprezecele ideal al sezonului 2016/2017 mai fac parte, de asemenea, Radja Nainggolan (AS Roma), Kalidou Koulibaly, Marek Hamsik si Dries Mertens, toti trei de la SSC Napoli.

Titlul de cel mai bun antrenor al editiei trecute a campionatului italian a fost atribuit lui Maurizio Sarri, tehnicianul echipei SSC Napoli, care a reusit sa-l devanseze pe Massimiliano Allegri (Juventus), castigatorul acestui premiu in ultimii doi ani.

Juventus Torino, care a cucerit cel de-al saselea sau titlu consecutiv de campioana nationala, a fost desemnata echipa sezonului 2016-2017.