Argentinianul Juan Antonio Pizzi a fost numit la conducerea tehnica al nationalei de fotbal a Arabiei Saudite, in locul compatriotului sau Edgardo Bauza, informeaza News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pizzi este al treilea antrenor al nationalei saudite, calificata la Cupa Mondiala din Rusia, in ultimele trei luni.

Bauza a fost demis, la 20 noiembrie, de la conducerea nationalei Arabiei Saudite, functie pe care o ocupa de doar doua luni. El a devenit selectioner in septembrie, cand l-a inlocuit pe Bert van Marwijk si de atunci s-a aflat pe banca nationalei la cinci meciuri amicale: 5-2 cu Jamaica, 0-3 cu Ghana, 2-0 cu Letonia, 0-3 cu Portugalia, 0-1 cu Bulgaria.

Desi tehnicianul olandez este cel care a calificat nationala la Cupa Mondiala, federatia saudita nu i-a prelungit contractul.

Pizzi va fi prezent, vineri, la Moscova, la tragerea la sorti a grupelor turneului final al Cupei Mondiale din 2018, la care Arabia Saudita se va afla in urna a patra.

Argentinianul de 49 de ani a mai antrenat, printre altele, pe Rosario Central, San Lorenzo, FC Valencia si ultima data nationala statului Chile, cu care a disputat un amical in Romania, la 13 iunie (3-2 pentru tricolori).