Peste 20 de milioane de euro au fost varsate de un grup din Qatar in contul bancar al fostului presedinte al Federatiei Braziliene de Fotbal Ricardo Teixeira, la scurt timp dupa atribuirea organizarii Cupei Mondiale din 2022 statului asiatic, sustine News.ro.

FIFAFoto: fifa.com

Potrvit Mediapart, justitia braziliana si FBI ancheteaza transferul sumei de 22 de milioane de euro in contul lui Teixeira, suma ce ar putea fi mita pentru cumpararea votului brazilian in favoarea candidaturii Qatarului. Suma a fost varsata in ianuarie 2011, la o luna dupa ce FIFA a atribuit prin vot organizarea Cupelor Mondiale din 2018 si 2022.

In spatele acestei sume s-ar afla grupul qatariot Ghanom Bin Saad & Sons, "situat in mijlocul banuielilor de coruptie cu privire la atribuirea organizarii".

Teixeira a fost presedintele Federatiei Braziliene de Fotbal intre 1989 si 2012. Fostul membru al Comitetului Executiv al FIFA fost implicat intr-o ancheta privind acuzatii de frauda si spalare de bani, intre 2009 si 2012. El este banuit ca a facut parte dintre-un sistem de cumparare de voturi de catre Qatar in randul celor 22 de electori ai FIFA.

Teixeira ar fi fost intermediar pentru alti trei conducatori ai fotbalului mondial, Jack Werner, fost presedinte al CONCACAF, Mohamed Bin Hammam, fost presedinte al confederatiei asiatice, AFC, si Nicolas Leoz, fost presedinte al federatiei sud-americane. La inceputul anului 2013, mai multe transferuri a fost facute in aceeasi zi din contul lui Teixeira in cel al unor persoane fizice numite "Warner Bros", "Mohammed" si "Leoz", care ar fi cei trei inalti oficiali mentionati anterior.