Reprezentativa Romaniei a fost invinsa de selectionata Olandei, scor 3-0, intr-un meci amical, disputat, marti, pe Arena Nationala, ultimul pentru "tricolori" in 2017, potrivit news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Golurile au fost marcate de Depay '47, Babel '57 si De Jong '81.

Selectionerul Cosmin Contra a declarat, marti seara, ca jucatorii echipei nationale trebuie sa invete din infrangerea cu Olanda, asa cum trebuie sa gestioneze si victoriile.

"Ocaziile lor au venit pe greselile noastre. Jucatorii sunt suparati, pentru ca vor sa castige fiecare meci, atitudinea lor s-a schimbat. Trebuie sa invatam din aceasta infrangere, asa cum trebuie sa gestionam si victoriile. In martie mai avem meciuri, voi vedea mai multi jucatori. Nu ne place sa pierdem, dar vad o nationala care e pe drumul cel bun si sper sa continuam cu rezultate bune", a declarat Contra la Pro X.

Selectionerul Olandei, Dick Advocaat, a declarat, marti seara, ca felul in care jucatorii sai au evoluat in meciul cu Romania a demonstrat ca se naste o noua echipa.

"Cand castigi mereu e frumos. Va fi greu sa urmarim anul viitor Cupa Mondiala la TV, Trebuie sa incepem cu o echipa noua, dar felul in care am jucat arata ca se naste o echipa noua. A fost o atmosfera buna aici, am auzit ca Steaua are rezultate bune in Europa", a declarat Advocaat la Pro X.

Fostul international Gheorghe Popescu a declarat, marti seara, ca selectionerul Cosmin Contra i-a dat impresia ca inca nu a realizat ca este antrenorul echipei nationale si ca singurii jucatori pe care i-a convocat, dar nu i-a folosit in meciurile amicale cu Turcia si Olanda, sunt fotbalisti de la CSU Craiova, potrivit news.ro.

Contra i-a folosit insa pe Sergiu Hanca, care a venit "dupa un scandal urias", si pe Denis Alibec, "cel mai iesit din forma", a subliniat Popescu la Digi Sport.

"Sper sa nu se supere Cosmin, am avut senzatia ca inca nu a realizat ca este antrenorul echipei nationale. A chemat jucatori pe care nu i-a bagat deloc in cele doua meciuri. Daca chemi jucatori la echipa nationala, in meciurile amicale trebuie sa-I bagi, iar Baluta trebuia sa joace. Singurii jucatori pe care nu i-a folosit in ambele meciuri sunt jucatorii Craiovei. Cosmin trebuie sa realizeze ca nu este antrenorul lui Dinamo. Alibec este cel mai iesit din forma dintre jucatorii convocati, dar a vrut sa-i dea incredere. Insa nu poti sa-i tii pe Baluta si pe Bancu, ca vin de la Craiova, si sa nu-I folosesti niciun minut. De ce ii convoci? L-ai convocat pe Hanca, care vine dupa un scandal urias. Eu nu l-as fi convocat daca as fi fost antrenorul echipei nationale. De ce? Pentru ca e de la Dinamo? Si pe cei doi nu-I bagi pentru ca sunt de la Craiova?", a spus Gheorghe Popescu.

Romania a evoluat in formula: Pantilimon - Hanca (Torje '63), Chiriches, Moti, Ganea - Chipciu, Hoban (Pintilii '74), Bicfalvi (Alibec '67), Tanase (Grozav '63)- Budescu (Stanciu '46), Tucudean (Andone '46). Selectioner: Cosmin Contra

Olanda a jucat cu: Cillessen - Veltman, Ake, Van Dijk, De Ligt - Propper (Van Ginkel '62), Strootman (Vilhena '78), Blind (Promes '87)- Berghuis (Van de Beek '83), Babel (De Jong '62), Depay (Sneijder '62). Selectioner: Dick Advocaaat

La inceputul meciului a fost premiat capitanul Vlad Chiriches, care a implinit, marti, 28 de ani.

La meci a fost prezenta si Simona Halep, liderul WTA.

Acesta a fost ultimul meci al nationalei Romaniei in 2017.