Arbitrul Ovidiu Hategan a primit numeroase critici pentru prestatia de la meciul dintre Irlanda de Nord - Elvetia, scor 0-1, din barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2018. Unicul gol al partidei a venit in minutul 58, cand Hategan a inventat penalty-ul din care Rodriguez a deschis scorul pentru elvetieni. Aradeanul a considerat ca fiind hent interventia lui Corry Evans, acordandu-i acestuia si un cartonas galben.

Ovidiu Hategan, la meciul Irlanda de Nord - ElvetiaFoto: Captura YouTube

Ce a spus selectionerul Irlandei de Nord

"Cum a putut arbitrul sa acorde acel penalti? Corry Evans s-a intors si balonul l-a lovit in spate. Toata lumea a crezut ca arbitrul a fluierat un ofsaid, am fost socati sa vedem ca a dat penalti. Si cum sa dai si cartonas galben? Reactia noastra a fost buna dupa, am avut cateva actiuni. Inca suntem in cursa, nu a fost decat 0-1. Jucatorii inca cred. Trebuie sa gasim un mijloc de a marca, energia este buna in vestiar si trebuie sa profitam de ea duminica", a declarat Michael O'Neill, selectionerul Irlandei de Nord, potrivit News.ro.

De cealalta parte, atacantul elvetian Xherdan Shaqiri a afirmat ca nu a vazut daca a fost penalti sau nu, dar importanta este decizia arbitrului.

"Nu am vazut daca a fost penalti. Nu stiu daca a atins balonul cu mana. Dar arbitrul a dat penalti. Oricum noi am controlat meciul timp de 90 de minute si ne-am creat multe ocazii. Am jucat mai bine si am meritat sa castigam. Abia astept returul de la Basel si calificarea la CM", a spus Shaqiri.

Fostul fundas nord-irlandez John O'Neill a declarat ca Hategan este cel mai slab arbitru pe care l-a vazut in ultima vreme: "A fost o decizie grava. Cel mult mingea l-a lovit pe Evans sus in umar. Niciun jucator nu a crezut ca a fost penalti. Arbitrul a fost ingrozitor tot meciul. Este cel mai slab arbitru pe care l-am vazut in ultima vreme. A stricat seara", a spus O'Neill la BBC.

Fostul international Keith Gillespie (42 de ani, 86 de meciuri si doua goluri la nationala Irlandei de Nord, din 1994 pana in 2008), comentator la BBC, a criticat in direct decizia centralului din Romania: "Elvetienii nici macar n-au cerut penalty, ceea ce e si mai rau pentru arbitru. E ridicol sa dai un astfel de penalty. Au fost doua decizii impotriva noastra. Un cartonas rosu neacordat Elvetiei si acum asta. E dureros", scrie Digi Sport.

La Belfast, Irlanda de Nord a fost invinsa de Elvetia, scor 0-1, in urma unui penalty transformat de Ricardo Rodriguez, in minutul 58. Returul va avea loc duminica.

Meciul a fost arbitrat de Ovidiu Hategan, ajutat de asistentii Octavian Sovre si Sebastian Gheorghe si de al patrulea oficial Istvan Kovacs.

In cealalta partida a serii din barajul de calificare la CM 2018, Croatia a invins Grecia, scor 4-1. Modrici (13 - penalti), Kalinici (19), Perisici (33) si Kramaric (49) au marcat pentru Croatia in meciul de la Zagreb, in timp ce grecii au punctat prin Sokratis, in minutul 30.

Rezumatul partidei Irlanda de Nord - Elvetia: