Selectionerul Mircea Lucescu a declarat, miercuri, ca meciul amical al Romaniei cu Turcia este unul de observare pentru jucatorii noi, el subliniind ca daca nu a putut deveni antrenorul "tricolorilor" macar sa ii intalneasca pe terenul de joc, potrivit News.ro.

"E un meci amical, un meci de prietenie, am fost initiatorul acestui joc. Am luat imediat legatura cu federatia. Daca n-am putut sa o conduc de pe margine, macar sa o intalnesc pe terenul de joc. Este un meci de observare pentru jucatorii noi. Ne intoarcem iar la nationala Romaniei. Erati mici cand am plecat de la echipa nationala, de la 0-4 cu Austria.Tricoul cu numarul zece este valabil doar in campionatul Italiei, pentru ca acolo toate mingiile treceau prin intermediul unui singur jucator, ca a fost Maradona, ca a fost Zico. In campionatul Angliei nu e asa, in campionatul Germaniei nu e asa. Pentru mine nu exista un numar zece! Toti jucatorii de pe teren sunt numarul zece pe teren. Cine are mingea la picior este numarul zece. Nu judecam fotbalistii dupa meciul de pe tricou", a spus Lucescu, conform dolcesport.ro.

Lucescu considera ca nici el nici Cosmin Contra nu au nevoie de victorie in meciul de joi. "Nu avem nevoie de victorie, nici eu, nici Contra. Pentru noi este foarte important cum joaca cele doua echipe, trebuie sa observam jucatorii. Patronul vestiarul Romaniei este Cosmin Contra￯, a precizat Mircea Lucescu.

Inainte de a discuta cu jurnalistii romani, Lucescu a vorbit cu presa din Turcia: "La 40 de televiziuni, in 50 de ziare se vorbeste despre aceasta problema. Varsta medie a jucatorilor participanti in campionatul Turciei este de 29-30 de ani... Problema este cu cine pot alcatui o echipa competitiva. Jucatorii turci de 21 de ani au evolutii mai slabe decat cei straini, cu o mai mare experienta. Nu mai stau sa discut ca ei vor polemici".

Nationalele Romaniei si Turciei se vor intalni, joi, de la ora 20.15, la Cluj-Napoca, intr-un meci amical. Turcia va mai disputa apoi, la 13 noiembrie, un amical cu Albania, iar Romania cu Olanda.