Clubul Benfica Lisabona a somat recent o echipa de liga a IV-a de fotbal din Salaj, Benfica Ileanda, sa-si schimbe denumirea si sa renunte la tot ceea ce inseamna marketing si promovare in care apare numele clubului lusitan, invocand drepturi de proprietate exclusive asupra marcii, informeaza Agerpres.

Benfica Ileanda, echipa de fotbal din SalajFoto: Facebook / FC Benfica Ileanda

Primarul comunei Ileanda, Cornel Lar, cel care este si conducator al clubului de fotbal ce activeaza in liga a IV-a, a precizat marti, pentru Agerpres, ca ceea ce a crezut initial ca este o gluma s-a dovedit in cele din urma a fi o somatie reala, adresata chiar de Benfica Lisabona, prin intermediul unei case de avocatura din Bucuresti.

"In cursul lunii octombrie am primit o notificare din partea clubului de fotbal Benfica Lisabona, printr-o societate de avocati din Bucuresti, prin care ne someaza oarecum ca in termen de 10 zile sa renuntam la denumirea de Benfica, sa retragem de pe piata produsele cu marca Benfica, sa stergem de pe site-urile oficiale aceasta denumire - mai multe cerinte de genul acesta - pentru ca marca Benfica e inregistrata la organismele de resort europene ca brand-ul lor si au drepturi de unicitate, proprietate intelectuala, marketing si tot ce deriva de aici.

Noi am studiat adresa si intr-o prima faza am crezut ca e gluma. Am verificat, am stat de vorba cu cei de la Bucuresti, cu avocatii care ne-au spus ca nu e o gluma, ca ei sunt mandatarii acelui club si ca treaba e serioasa. M-am adresat presedintelui Asociatiei Judetene de Fotbal, Daniel Sabou, l-a sunat si dansul pe juristul FRF si se pare ca nu prea aveam loc de intors", a precizat Cornel Lar.

Acesta a adaugat faptul ca micul club din Salaj va da curs solicitarii, insa a cerut un ragaz pentru a putea face modificarile cerute de Benfica Lisabona.

"Asta e realitatea si trebuie sa ne conformam. Noi le-am facut un raspuns la adresa lor, prin care le-am cerut un ragaz rezonabil, pentru ca nu se poate schimba denumirea cu care esti angrenat intr-o competitiei de fotbal, chiar daca e vorba de liga a IV-a, de amatori care joaca de dragul fotbalului, nu pentru performanta si marketing, precum cluburile mari. Dupa notificarea noastra, am primit un ragaz de la ei pana in iunie 2018, sa renuntam la tot ce inseamna Benfica si ne vom conforma", a adaugat sursa citata.

Potrivit primarului din Ileanda, cel mai probabil clubul infiintat in 2008, de cativa tineri fani ai echipei Benfica va fuziona cu un altul existent in comuna, Somesul Ileanda, si va prelua numele acestuia din urma.