Principalul actional al FC Dinamo, Ionut Negoita, a declarat, luni, ca mai multi jucatori dinamovisti, intre care fundasul Steliano Filip si mijlocasul Sergiu Hanca, au baut pana dimineata inaintea meciului cu Aerostar Bacau din Cupa Romaniei. Acestia vor fi amendati cu cate 3.000 de euro, a precizat omul de afaceri, potrivit news.ro. Insa Hanca neaga ca ar fi baut pana dimineata.

"Pot sa va spun ca anul acesta avem cel mai mare buget de cand sunt la Dinamo si eu zic ca si jocul ar fi trebuit sa fie pe masura. Nu e, pentru ca am fost prea baiat bun. Am zis ca voi face lucrurile asa cum e normal, cum le fac in celelalte business-uri, cu salariile pe primul loc, dupa aceea celelalte lucruri... Si la fotbal am facut la fel. Mai mult decat salariile la zi, au masini Honda noi-noute toti, au case, adica apartamente, au toate conditiile. Unii dintre ei nu au bun simt si nu sunt profesionisti, atata tor. Trebuie sa asteptam dupa Filip, sa speram ca va fi fotbalist. N-are nico treaba. Am incercat sa fiu rezonabil, lumea mai greseste. La Piatra-Nemat au facut betie pana spre dimineata. Si ne miram de ce pica din picioare, de ce au entorse, rupturi si alte chestii de genul asta. Il invart jucatorii de la Viitorul ca pe titirez (n.r. - pe Filip). mai mult decat atat, i-am dublat salariul, ca zicea ca nu se poate motiva, ca are salariul prea mic. Si lui, si lui Hanca. Si el a fost in noaptea aceea, inaintea meciului, adica in ziua meciului. Si lui Hanca i-am dublat salariul, i-am dat apartament cu trei camere, ca avea doua camere si naste sotia. Are multe necesitati. Insa fotbal nu mai joaca baietii astia. Au niste fite-n cap de fotbalisti, se cred foarte importanti si in realitate imaginile si ce vedem vorbesc de la sine. Am zi sa tac, dar lumea pe mine ma injura. Sa fiu bataia de joc a unor neprofesionisti. ce as putea sa fac mai mult? Ii invata si pe cei mici care vin din urma, ei sunt care le explica cum e cu viata, cum e cu fotbalul. Le-am platit o jumatate de salariu, in conditiile in care le-am zis ca nu o sa le platesc. La bani sunt primii. Nu au fost chiar sase, eu am nominalizat capul rautatilor si marii fotbalisti. Ce lipsa de bun simt, ce bataie de joc sa faci asa ceva in ziua meciului, este inadmisibil, incredibil de grav. Toti cei care au fost au fost penalizati cu 3.000 de euro si probabil de maine unii dintre ei vor ramane fara masini. Incepem si cu raul, ca vad ca nu functioneaza cu binele", a declarat Negoita, a Digi Sport.

Hanca a intervenit telefonic dupa afirmatiile lui Negoita si a negat faptul ca ar fi petrecut pana dimineata, la Piatra Neamt, inaintea meciului cu Aerostar Bacau.

Tehnicianul Vasile Miriuta a declarat, luni seara, ca au fost cinci jucatori care baut pana dimineata inaintea meciului cu Aerostar Bacau din Cupa Romaniei si a subliniat ca patronul Ionut Negoita va decide daca acestia vor fi dati afara.

"Au fost mai buni, au profitat de greselile noastre copilaresti la fiecare gol. Vom vedea de maine ce e de facut. M-a suparat atitudinea unora dintre ei, pentru ca am vorbit cu ei si m-au dezamagit. Am vorbit mai ales cu cei care au petrecut la Piatra Neamt si le-am spus ca se pot reabilita la acest meci. Stiam din acea dimineata ce s-a intamplat, dar am decis sa le dam o sansa sa se reabiliteze si sa le dam amezi. Voi discuta maine cu patronul si el va decide. Au fost cinci jucatori, patronul va decide daca ii va da afara, eu sunt aici sa antrenez. Din informatiile mele nu e prima oara cand s-a intamplat asta, s-a intamplat si la U21 la lotul national, asta inseamna ca nu au invatat nimic. E pacat ca unii dintre ei si-au batut joc de atmosfera buna din cadrul echipei. Acum e prea devreme, maine se vor lua decizii, asa nu se mai poate. Eu ce sa fac? Sa stau de paza pana la 4 dimineata. Eu am discutat cu patronul si mergem inainte", a declarat Miriuta dupa meciul cu FC Viitorul.

Tehnicianul dinamovist a subliniat ca nu mai poate sa le tina partea jucatorilor care au petrecut la Piatra Neamt, subliniind ca Dudea si Costache au spus ca le pare rau.