Javier Tebas, presedintele Ligii Spaniole de Fotbal (La Liga) a depus o plangere la UEFA, in care arata ca formatia PSG triseaza din punct de vedere economic, fiind de fapt finantata de statul Qatar.

Parc des Princes - ParisFoto: ligue1.com

Ce spune Javier Tebas

"PSG si Manchester City au investit mai mult decat oricare alt club in ultimii cinci ani. Venitul lor real nu poate justifica aceste investitii, mai mari decat cele ale cluburilor Real Madrid, Barcelona, Bayern Munchen sau Manchester United, astfel ca beneficiaza de sponsori fictivi, in legatura cu statul. Veniturile lor sunt legate direct sau indirect de statul Qtar si PSG continua sa triseze economic" - Javier Tebas, conform Marca, citat de News.ro.

Cu alta cuvinte, La Liga arata ca PSG si-a permis sa investeasca 344 de milioane de euro in 2014, fata de 237 de milioane cat a cheltuit Manchester United, 224 de milioane de euro Real Madrid si 185 de milioane de euro FC Barcelona.

In ceea ce priveste insa drepturile de televizare, PSG a incasat doar 47 de milioane de euro, fara de 121 de milioane de euro cat a primit, spre exemplu, Real Madrid. La Liga sustine ca finantarea statului Qatar la PSG este cu aproximativ 73% mai mare decat contributia sponsorilor la formatii puternice precum Manchester United, Real Madrid si FC Barcelona.

"Vom astepta pana al finalul anului sa vedem ce face UEFA. Daca nu se intampla nimic, ne vom plange Uniunii Europene, pentru ca aceasta situatie nu trebuie sa mai continue. Daca stabilim ca sunt vinovati, ei nu ar trebui sa mai evolueze in Liga Campionilor", a concluzionat Javier Tebas.