Danemarca va primi duminica vizita reprezentativei Romaniei, intr-un meci contand pentru ultima etapa a preliminariilor pentru Campionatul Mondial de fotbal din 2018. Partida este una decisiva pentru echipa lui Age Hareide, care are nevoie de un singur punct pentru a-si asigura prezenta la baraj. Tricolorii nu mai au nimic de demonstrat in aceasta in campanie, insa confruntarea de la Copenhaga poate reprezenta primul test important pentru Cosmin Contra pe banca nationalei. Meciul va avea loc pe stadionul "Telia Parken", de la ora 19:00 si va fi transmis in direct pe TVR 1 si TVR HD si Live Text pe HotNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cosmin Contra a debutat cu o victorie pe banca Romaniei, scor 3-1 cu Kazahstan, insa acest rezultat a venit impotriva unui adversar cu adevarat modest. Constantin Budescu, ignorat de germanul Christoph Daum, a castigat aproape de unul singur meciul disputat la Ploiesti, acesta reusind o "dubla". Al treilea gol al tricolorilor a fost marcat de Claudiu Keseru.

Echipele probabile:

Danemarca: Schmeichel - Dalsgaard, Kjaer, Bjelland, Larsen - Kvist, Delaney - Poulsen, Eriksen, Sisto - Cornelius. Selectioner: Age Hareide.

Romania: Tatarusanu - Hanca, Chiriches, Grigore, Ganea - Marin, Hoban - Baluta, Budescu, Deac - Keseru. Selectioner: Cosmin Contra.

Absenti: Gheorghe Grozav si Mihai Pintilii (ambii accidentati), Romario Benzar si Alexandru Chipciu (suspendati)

Arbitru: Deniz Aytekin (Germania), ajutat de Guido Kleve si Markus Hacker (ambii tot din Germania)

Lotul Romaniei pentru partida cu Danemarca:

Portari: Ciprian Tatarusanu (Nantes, 47/0), Costel Pantilimon (Deportivo La Coruna, 25/0), Bogdan Lobont (AS Roma, 85/0), Florin Nita (FCSB, 0/0)

Fundasi: Sergiu Hanca (Dinamo, 3/0), Cosmin Moti (Ludogorets, 11/0), Vlad Chiriches (Napoli, 50/0), Dragos Grigore (Al-Sailiya, 29/0), Mihai Balasa (FCSB, 0/0), Cristian Ganea (FC Viitorul, 3/0)

Mijlocasi: Ovidiu Hoban (CFR Cluj, 28/1), Razvan Marin (Standard, 9/1), Nicolae Stanciu (Anderlecht, 16/6), Alexandru Baluta (CSU Craiova, 3/1), Nicusor Bancu (CSU Craiova, 0/0), Constantin Budescu (FCSB, 5/4), Alexandru Ionita (Astra, 1/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 11/0), Paul Anton (Dinamo, 0/0)

Atacanti: Florin Andone (Deportivo La Coruna, 18/1), Claudiu Keseru (Ludogorets, 19/6), George Tucudean (FC Viitorul, 0/0)

Ce a spus Cosmin Contra

"Ne asteapta un meci foarte greu, impotriva unei echipe pe care in istoria noastra intotdeauna cand am intalnit-o am avut probleme. Este o formatie extraordinara, puternica, cu jucatori extraordinari de la mijloc in sus, dar in acelasi timp avem speranta ca maine echipa Romaniei sa aiba continuitate in ce am aratat la ultimul meci, sa avem aceeasi attiudine, jucatorii care vor intra sa arate acelasi entuziasm, aceeasi dorinta de la meciul cu Kazahstan si nu-mi doresc altceva ca antrenor decat sa vad continuitate in evolutia jucatorilor nostri. Ma gandesc ca baietii sa fie constienti ca maine vom avea de muncit, de alergat, de aratat ca putem sa ne batem cat de cat cu Danemarca in momentul de fata si sa scoatem un rezultat pozitiv. Asta ne va ajuta ca baietii sa creada din ce in ce mai mult in ei", a spus Contra, conform News.ro.

Cosmin Contra a precizat ca vrea ca echipa sa joace "un fotbal rapid si vertical". "Daca vor avea atitudinea de la meciul cu Kazahstan si greselile din unele momente sa nu le mai facem putem fi o echipa foarte buna si putem sa ne batem de la egal la egal cu orice adversari. Nu fac altceva decat sa le insuflu aceasta incredere si sa jucam un fotbal rapid, un fotbal vertical, pe care poate un l-am vazut in ultimul timp la echipa nationala. Sa dea la fiecare meci tot ce au mai bun din ei. Daca vom reusi sa punem in aplicare tactica pe care o vom alege putem sa scoatem un rezultat pozitiv. Dar in jocul de fotbal sunt detalii si e important ca detaliile sa fie de partea noastra. Baietii s-au batut pentru fiecare minge in meciul cu Kazahstan si asta-I atitudinea pe care o doresc la echipa nationala", a adaugat el.

Clasament:

1. Polonia (24:12) 22 puncte

2. Danemarca (19:7) 19

3. Muntenegru (18:8) 16

4. Romania (11:9) 12

5. Armenia (9-25) 6

6. Kazahstan (5-25) 2

S-au disputat in Grupa E pana acum:

Romania - Muntenegru 1-1

Danemarca - Armenia 1-0

Kazahstan - Polonia 2-2

Armenia - Romania 0-5

Muntenegru - Kazahstan 5-0

Polonia - Danemarca 3-2

Kazahstan - Romania 0-0

Danemarca - Muntenegru 0-1

Polonia - Armenia 2-1

Armenia - Muntenegru 3-2

Danemarca - Kazahstan 4-1

Romania - Polonia 0-3

Armenia - Kazahstan 2-0

Muntenegru - Polonia 1-2

Romania - Danemarca 0-0

Kazahstan - Danemarca 1-3

Muntenegru - Armenia 4-1

Polonia - Romania 3-1

Kazahstan - Muntenegru 0-3

Danemarca - Polonia 4-0

Romania - Armenia 1-0

Armenia - Danemarca 1-4

Muntenegru - Romania 1-0

Polonia - Kazahstan 3-0

Armenia - Polonia 1-6

Muntenegru - Danemarca 0-1

Romania - Kazahstan 3-1

Au mai ramas de disputat in Grupa E:

8 octombrie 2017: Danemarca - Romania, Kazahstan - Armenia, Polonia - Muntenegru (ora 19:00).

Castigatoarele celor 9 grupe de calificare obtin dreptul de a juca la Campionatul Mondial de fotbal, in timp ce 8 din cele 9 ocupante ale locurilor secunde vor disputa un baraj, in dubla mansa.