Fundasul echipei FC Barcelona, Gerard Pique, a fost apostrofat de fanii prezenti la antrenamentul nationalei Spaniei, care i-au reprosat ca nu merita sa fie in lot deoarece si-a manifestat sustinerea pentru Catalonia, potrivit News.ro.

Gerard PiqueFoto: Facebook

"Pique, ticalos, afara din nationala", "Pique, Spania este tara ta", i-au scandat fanii, majoritatea afisand banderole cu drapelul spaniol.

Conform Marca, si selectionerul Julen Lopetegui a fost tinta insultelor pentru ca l-a convocat pe Pique.

Fotbalistul echipei FC Barcelona, Gerard Pique, a declarat, duminica, dupa meciul cu Las Palmas, ca se simte catalan mai mult ca niciodata si ca daca se considera ca reprezinta o problema prin opiniile sale, este dispus sa se retraga din nationala Spaniei.

In total 90% dintre cei 2,26 de milioane de catalani care au votat duminica s-au pronuntat pentru independenta, a anuntat un purtator de cuvant al Guvernului Cataloniei Jordi Turull, precizand ca aproape 8% dintre votanti au respins independenta, iar restul voturilor au fost albe sau nule. Cel putin 844 de persoane si 33 de politisti au fost ranite in cursul descinderilor violente ale politiei.

In Catalonia sunt inregistrati in total 5,3 milioane de alegatori.