Fotbalistul echipei FC Barcelona, Gerard Pique, a declarat, duminica, dupa meciul cu Las Palmas, ca se simte catalan mai mult ca niciodata si ca, daca se considera ca reprezinta o problema prin opiniile sale, este dispus sa se retraga din nationala Spaniei.

Gerard Pique (FC Barcelona)Foto: Reuters

"A fost o zi grea, imaginile Politiei si Garzii Civile vorbesc de la sine. Sunt si ma simt catalan, azi mai mult ca niciodata. Sunt mandru de comportamentul catalanilor. A vota este un drept care trebuie aparat. Cred ca pot continua la echipa nationala, multi spanioli nu sunt de acord cu tot ce s-a intamplat astazi si cred in democratie. Insa daca se considera ca sunt o problema voi face un pas inapoi si voi parasi nationala inainte de 2018", a spus Pique, potrivit News.ro.

El a adaugat ca meciul cu Las Palmas a fost cel mai dificil de jucat. "Conducerea clubului a incercat sa obtina amanarea partidei, dar nu a fost posibil. Am discutat si impreuna cu conducerea am decis sa jucam. Am hotarat cu totii sa jucam, a fost greu si ne doream sa se termine meciul", a adaugat jucatorul.

FC Barcelona a invins, duminica, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, echipa Las Palmas, intr-un meci din La Liga disputat cu portile inchise, joc care a fost perturbat pentru scurt timp de un intrus, in minutul 72.

In minutul 72, desi partida s-a disputat fara public, un barbat care avea in mana un banner a reusit sa intre pe teren. El a fost scos imediat de pe gazon de sapte stewarzi.

FC Barcelona a cerut duminica amanarea partidei cu Las Palmas, in contextul desfasurarii referendumului din Catalonia si al incidentelor legate de acesta. Liga spaniola nu a fost insa de acord, astfel ca jocul a avut loc cu portile inchise din motive de siguranta.

Referendumul pentru independenta Cataloniei a fost declarat ilegal de Guvernul central de la Madrid, care afirma ca, in conformitate cu prevederile Constitutiei, statul are caracter indivizibil si a trimis mii de politisti in Catalonia pentru a impiedica votul, inchizand sectiile de vot si confiscand urne si buletine de vot.