Autoritatile franceze au deschis o ancheta pentru "rani involuntare", dupa ce 27 de persoane au fost ranite in urma prabusirii unei tribune la meciul Amiens - OSC Lille. Patru suporteri se afla in stare grava, anunta presa franceza, citata de News.ro.

Suporteri raniti dupa ce tribuna s-a prabusitFoto: Captura YouTube

"Ancheta va determina cauzele ce au dus la ruptura barierei si la prabusirea tribunei. Deocamdata nu stim prea multe. Expertii vor afla mai multe in zilele urmatoare", a declarat procurorul Alexandre de Bosschere de la Parchetul din Amiens.

Presedintele clubului Amiens, Bernanrd Joannin, i-a acuzat pe ultrasii de la Lille ca au provocat accidentul, aruncandu-se asupra barierei, pentru a invada terenul. "Politia ne-a anuntat ca 200 de utrasi extrem de enervati s-au aruncat asupra acestei bariere, iar comisia ligii va judeca aceste fapte. Dar imaginati-va 500 de persoane care voiau sa intre pe teren", a spus Joannin.

Marc Ingla, directorul general al clubului OSC Lille, a afirmat ca declaratiile lui Joannin sunt iresponsabile si nedemne. "Suporterii nostri "

"Suporterilor nostri nu li se poate reprosa nimic. OSC are dreptul de a-si pune intrebari despre conditiile de securitate de la stadionul din Amiens", a afirmat Ingla.

Inaugurat in 1999, stadionul Licorne, din vestul localitatii Amiens, are o capacitate de 12.000 de locuri.

O tribuna a stadionului echipei Amiens s-a prabusit dupa ce fanii sarbatoreau golul formatiei OSC Lille, din campionatul Frantei, meciul fiind intrerupt in minutul 15.

In minutul 15 al meciului, Ballo-Toure a marcat pentru Lille, iar fanii din sectorul oaspetilor a inceput sa se bucure, si s-au indreptat spre bariera tribunei, moment in care aceasta a cedat. Partida a fost intrerupta dupa ce zeci de suporteri au cazut la pamant, iar altii au cazut peste ei.

Fortele de ordine si medicii au intervenit pentru a acorda primele ingrijiri, fanii acuzand lovituri la picior, piept si cap.