Romanul Constantin Dumitrascu, stabilit in Germania, se afla pe prima pozitie, alaturi de Scott Boras, in clasamentul Forbes pe 2017 al agentilor de sportivi. Celebrul Jorge Mendes, agentul lui Cristiano Ronaldo, ocupa locul trei, sustine News.ro.

Constantin DumitrascuFoto: L'Equipe

Ierarhia s-a realizat luandu-se in calcul comisioanele obtinute de agenti in urma contractelor negociate, transmite L'Equipe.

Astfel, Scott Boras, care detine agentia Boras Corp si a negociat contracte in valoare totala de 1,9 miliarde de dolari in baseball, a obtinut comisioane in valoare totala de 108,33 milioane de dolari.

Dumitrascu, de la Mondial Sports Management, a negociat contracte in valoare totala de 1,1 miliarde de dolari in fotbal, iar comisioanele primite au fost de 107,83 milioane de dolari.

Printre clientii lui Dumitrascu se numara Edinson Cavani, Philippe Coutinho, Douglas Costa si N¬Golo Kante. Peste 50 din clientii lui Constantin Dumitrascu castiga cel putin zece milioane de dolari pe an.

Forbes i-a clasat pe cei doi pe prima pozitie, valorile totale ale comisioanelor fiind apropiate.

Jorge Mendes (Gestifute International), cel mai cunoscut agent de fotbalisti din lume, a negociat contracte de 769,2 milioane de dolari, iar comisionul total a fost de 76,92 milioane de dolari. Mendes ii are printre clienti pe Cristiano Ronaldo, James Rodriguez, Angel Di Maria si Diego Costa.

Top 10 este completat de Sam si Seth Levinson (baseball, 65,08 milioane de dolari in comisioane), Casey Close (baseball, 64,72 milioane de dolari), Jeff Schwartz (baschet, 63,96 milioane de dolari), Jonathan Barnett (fotbal, 53,4 milioane de dolari), Greg Genske (baseball, 48,65 milioane de dolari), Pat Brisson (hochei, 44,05 milioane de dolari) si Mino Raiola (fotbal, 43,47 milioane de dolari).

Ierarhia include 50 de agenti din sport.