Antrenorul Cosmin Contra a devenit oficial selectionerul echipei nationale a Romaniei dupa ce Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a validat, in sedinta sa de vineri, cu unanimitate de voturi, numirea in functie precum si contractul acestuia, au declarat, pentru Agerpres, surse din cadrul FRF.

Cosmin Contra, noul selectioner al RomanieiFoto: frf/ sportpictures.eu

Tot cu unanimitate de voturi, Comitetul Executiv a validat si rezilierea contractului dintre FRF si fostul selectioner al primei reprezentative, Christoph Daum.

La sedinta Comitetului Executiv al FRF de vineri au participat 12 din cei 14 membri, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, si vicepresedintele FRF, Octavian Goga, absentand.

Tehnicianul Cosmin Contra, care a condus pana acum formatia Dinamo, ajunsese in 17 septembrie la un acord de principiu cu presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, privind preluarea postului de selectioner ramas vacant dupa rezilierea contractului germanului Christoph Daum, dar avea nevoie de aprobarea Comitetului Executiv al FRF.

In varsta de 41 de ani, Cosmin Contra a mai antrenat in cariera sa de pana acum formatiile FC Timisoara, Getafe CF Youth, CF Fuenlabrada, Petrolul Ploiesti, Getafe CF, Guangzhou R&F, AD Alcorcon si Dinamo Bucuresti. Ca antrenor, Contra a castigat un singur trofeu, Cupa Romaniei, editia 2012-2013, cu Petrolul Ploiesti.

Tot astazi, de la ora 19,00, Federatia Romana de Fotbal a programat o conferinta de presa la Arena Nationala in cadrul careia va fi prezentat oficial selectionerul Cosmin Contra.

La 11 septembrie, Comisia Tehnica a Federatiei Romane de Fotbal a propus conducerii FRF rezilierea contractului selectionerului echipei nationale a Romaniei, Christoph Daum, ca urmare a ratarii calificarii la Cupa Mondiala din 2018.

Ulterior, la 14 septembrie, conducerea Federatiei Romane de Fotbal a ajuns la un acord privind incetarea relatiilor contractuale cu selectionerul Romaniei, Christoph Daum, inaintea ultimelor doua partide din preliminariile CM 2018, cu Kazahstan si Danemarca.

Germanul Christoph Daum (63 de ani), primul selectioner strain al reprezentativei Romaniei, a fost instalat in luna iulie a anului 2016, iar contractul era valabil pana la sfarsitul acestui an. Oficialii Federatiei Romane de Fotbal au avut o lista cu posibili inlocuitori ai lui Christoph Daum printre care s-au aflat Dan Petrescu, Cosmin Contra, Mircea Rednic, Gheorghe Hagi, Cosmin Olaroiu, Victor Piturca si Ladislau Boloni.

FRF a negociat cu antrenorul formatiei CFR Cluj, Dan Petrescu, dar cele doua parti nu au ajuns la un acord. Ulterior, postul de selectioner i-a fost propus tehnicianului echipei Dinamo, Cosmin Contra, care a acceptat. La 17 septembrie, Contra si conducerea federatiei au ajuns la un acord de principiu in ceea ce priveste detaliile contractuale.

Echipa nationala de fotbal a Romaniei a pierdut orice sansa de calificare la Cupa Mondiala din 2018, dupa ce a fost invinsa de selectionata Muntenegrului cu scorul de 1-0 (0-0), la 4 septembrie, pe Gradski Stadion din Podgorica, intr-un meci din Grupa E a preliminariilor competitiei.

Romania mai are de jucat doua partide in aceasta campanie, cu Kazahstan pe 5 octombrie, la Ploiesti, si cu Danemarca, pe 8 octombrie, in deplasare. In momentul de fata, echipa nationala ocupa pozitia a 4-a in clasamentul grupei, avand 9 puncte, cu 10 mai putine decat liderul Polonia.