Aventura lui Christoph Daum pe banca nationalei de fotbal a Romaniei s-a incheiat odata cu ratarea calificarii la Mondialul de anul viitor. Cunoscator al fotbalului din Germania, Dorinel Munteanu a discutat despre indepartarea fostului selectioner: "I-am spus inca de la inceput sa aiba grija, dar el a crezut in presedintele Burleanu. Nici macar Jose Mourinho nu ar putea face ceva in Romania".

Christoph DaumFoto: frf.ro

Fotbalul din Romania, unul bolnav

"Sunt multe influente in Romania. Este ceva tipic. Trebuie sa ai respect, dar in Romania nu exista asa ceva. Fotbalul din Romania este bolnav! Multi antrenori au venit si toti au plecat dupa un sezon. Se vorbeste foarte mult, dar nu se face nimic. In conditiile acestea nu poti construi ceva" - Dorinel Munteanu, pentru presa germana.

Nici cu Mourinho nu am avea rezultate

"Nici macar Jose Mourinho nu ar putea face ceva in Romania! Eu, inca de la inceput, i-am spus domnului Daum sa aiba grija. Dar el a crezut in presedintele Razvan Burleanu si vedem toti ce s-a intamplat" - Dorinel Munteanu.

Romania - mentalitate diferita fata de Germania

Aici este o mentalitate diferita fata de cea din Germania. Romanii nu au deloc rabdare. Domnul Daum a dorit sa schimbe echipa, dar oamenii nu au avut rabdare cu el. Daca nu te califici la Cupa Mondiala, pentru ei inseama sfarsitul" - Dorinel Munteanu pentru presa din Germania, citat de gsp.ro.

Christoph Daum a antrenat nationala Romaniei din iulie 2016. Sub conducerea sa, prima reprezentativa a disputat zece meciuri (opt oficiale, doua amicable) si a inregistrat trei victorii, trei remize si patru infrangeri. La 4 septembrie, selectionata Romaniei a fost invinsa de nationala Muntenegrului, scor 1-0, in etapa a opta a grupei E si a ratat orice sansa de calificare la Cupa Mondiala din 2018.

S-ar putea sa te intereseze si:

FRF: Burleanu si Christoph Daum au convenit incetarea colaborarii, inaintea ultimelor doua meciuri din preliminariile CM