Cosmin Contra a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca a avut un prim contact cu Federatia Romana de Fotbal pentru postul de selectioner. Tehnicianul celor de la Dinamo a precizat ca este dispus sa antreneze echipa nationala de fotbal a Romaniei.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ceea ce s-a intamplat in ultima vreme, declaratiile lui Ion Craciunescu, care mie imi fac mult rau ca persoana. Eu nu m-am intalnit cu Andrei Vochin de anul trecut din vara, de la Campionatul European. Aceste lucruri trebuie spuse cu mai mult calm si cu probe. Nimeni nu se gandeste ca imaginea mea poate avea de suferit. Lumea poata sa creada ca Dinamo nu a avut rezultate pentru ca eu nu am fost suta la suta aici si eu nu am avut nicio intalnire cu nimeni din federatie. Ieri am avut o intalnire cu domnul Stoichita si domnul Vochin, nu ma ascund de nimeni. Ieri am avut aceasta intalnire in care nu s-a stabilit nimic. Probabil cum au mai luat contact si cu alti antrenori care pot ajunge la nationala, ieri s-a luat legatura cu mine. Dar gandul meu este doar la meciul cu Craiova. Daca dupa meciul cu Craiova se va intampla ceva, se va intampla, daca nu, gandul meu este aici. Aceste afirmatii ale unor oameni pot face rau pentru ca trebuie sa te gandesti si la persoana respectiva pentru ca poti sa-i faci rau. Nu pe mine trebuie sa ma intrebati de sansele pe care le am pentru nationala, trebuie sa-i intrebati pe cei care iau decizii. Ieri am avut un prim contact, mi-am aratat disponibilitatea de a antrena echipa nationala, daca ei iau aceasta decizie. Nu a fost o negociere, a fost un prim contact in care am fost intrebat daca sunt dispus sa preiau echipa nationala, nu s-a discutat nimic despre contract sau durata lui. A fost un prim contact asa cum a fost si cu domnul Rednic si cu alti antrenori. Eu spun adevarul, cine ma cunoaste stie ca sunt dedicat suta la suta in munca mea. Tin sa-i linistesc pe suporterii nostri ca sunt suta la suta cu gandul la Dinamo", a declarat Contra, potrivit News.ro.

Tehnicianul dinamovist spune ca nu va fi dezamagit in cazul in care conducerea FRF va alege un alt selectioner: "Nu va fi o deziluzie daca nu voi ajunge la nationala, eu sunt fericit ca sunt printre candidatii pentru nationala, inseamna ca pana acum mi-am facut treaba foarte bine ca antrenor si toata cariera mea. Ca ma simt pregatit sa antrenez nationala, le-am zis-o si lor. Da. Din punctul meu de vedere nationala nu se refuza. Mai departe sunt ei care decid. Probabil ca vor lua legatura si cu domnul Negoita, ca toata lumea sa fie de acord, daca se va ajunge ca ei sa ia decizia de a fi eu antrenorul nationalei".

Intrebat cum comenteaza zvonurile conform carora ar urma sa ii fie oferit un salariu anual inferior germanului Christian Daum, Contra a spus ca nu a ajuns sa discute detaliile contractuale.

"Nu ma intereseaza, nu am ajuns sa vorbesc despre contract, astea sunt speculatii. Pana nu ajung sa negociez, nu am cum sa raspund la intrebare. Am avut o intalnire de doar 15 minute, si mi se pare normal ce fac cei de la federatie, iau contact cu mai multi posibili selectioneri", a precizat dinamovistul.

De-a lungul carierei, Contra (41 de ani) a pregatit echipe precum Poli Timisoara, Getafe, echipa de tineret a celor de la Getafe, Fuenlabrada, Petrolul, Alcorcon, Guangzhou R&F si Dinamo.

Dupa ratarea calificarii la Cupa Mondiala din 2018, Federatia Romana de Fotbal (FRF) a anuntat, joi, ca presedintele forului, Razvan Burleanu si selectionerul Christoph Daum au convenit incetarea colaborarii, inaintea ultimelor doua partide ale echipei Romaniei din preliminariile CM. Acordul urmeaza sa fie validat de Comitetul Executiv al FRF, informeaza News.ro.

Membrii Comisiei Tehnice a FRF au votat luni pentru demararea procedurilor de reziliere a contractului lui Christoph Daum de catre Comitetul Executiv al federatiei si au propus variante pentru viitorul tehnician. Printre posibilii selectioneri se numara si Contra.

Saptamana viitoare, cand Comitetul Executiv al FRF va vota incetarea relatiilor contractuale cu Christoph Daum, este posibil sa se voteze si numirea noului selectioner, in cazul in care Razvan Burleanu si directorul tehnic Mihai Stoichita vor ajunge la un consens cu unul dintre antrenorii de pe lista, in ordinea voturilor obtinute in Comisia Tehnica.

Initial, conducatorii FRF au discutat cu Dan Petrescu, insa acesta a decis sa ramana la CFR Cluj.