Managerul echipei Arsenal Londra, Arsene Wenger, a declarat ca nu credea ca se va mai juca meciul cu FC Koln din Europa League, dupa ce aproximativ 20.000 de fani germani au fortat intrarea pe Emirates, desi, oficial, numai 3.000 dintre ei aveau bilet, scrie News.ro. Insa au fost germani care si-au procurat bilete in zonele rezervate suporterilor echipei gazda, tensionand astfel si mai mult atmosfera.

Arsene WengerFoto: arsenal.com

"Cand am vazut imaginile, m-am gandit ca nu putem risca sa jucam meciul. La un anumit moment, m-am gandit ca nu vom juca, deoarece nu vedeam politia asumandu-si riscuri. Traim intr-o societate cu suta la suta securitate. Suporterii nostri s-au comportat bine in aceasta situatie. UEFA va face sigur o ancheta pentru a afla ce s-a intamplat. Cu siguranta, au fost mai multi oameni decat posesori de bilete. Nu stiu cum s-au infiltrat printre suporterii nostri si sa fie pe tot stadionul, dar au facut-o foarte bine. Nu stiu daca au devenit membri ai lui Arsenal sau le-au luat de pe Internet (n.r. -biletele), dar le-a iesit bine", a declarat Wenger, potrivit The Guardian.

"Ne vom informa cu privire la aceasta situatie si vom vorbi oficial in urmatoarele zile", a declarat un purtator de cuvant al clubului FC Koln.

Cu doua ore inaintea startului oficial al meciului (20.05, ora locala), politia londoneza a inchis podurile care reprezinta principalele cai de acces catre stadion. Fanii fara bilet s-au ingesuit pe poduri si acest lucru i-a impiedicat pe posesorii de tichete sa treaca spre stadion. Mai mult, unii germani au cumparat bilete in sectoarele suporterilor gazda, altii, fara tichete, au ajus in zona turnichetilor si au fortat accesul pe stadion. Politia a retinut cinci persoane si a cerut intariri.

Desi s-a luat in considerare anularea partidei, autoritatile si clubul englez au ajuns la concluzia ca este mai bine ca meciul sa se joace, decat sa fi evacuata intreaga arena. Startul partidei a fost amanat o ora. O problema dificil de rezolvat a fost separarea suporterilor celor doua echipe.

Situatia a fost controlata cu greutate, in ciuda faptului ca se stia dinainte ca germanii vor veni in numar mare la Londra, fara bilete la meci. "Stiam, au fost multe discutii inainte pentru a incerca sa impiedicam venirea celor fara bilet", a declarat un purtator de cuvant al clubului Arsenal.

Cu exceptia unor torte si fumigene aprinse pe stadion de fanii oaspeti, nu au existat alte incidente dupa inceperea meciului, nici infruntari intre suporteri.

Arsenal a invins, cu 3-1, pe FC Koln, in prima etapa a Grupei H a Europa League. FC Koln a revenit dupa 25 de ani in cupele europene, in acest sezon.

Vezi aici imagini cu incidentele dinaintea partidei Arsenal vs FC Koln: