Federatia Romana de Fotbal (FRF) a anuntat, joi, ca presedintele forului, Razvan Burleanu si selectionerul Christoph Daum au convenit incetarea colaborarii, inaintea ultimelor doua partide ale echipei Romaniei din preliminariile CM. Acordul urmeaza sa fie validat de Comitetul Executiv al FRF, relateaza News.ro.

Christoph DaumFoto: frf.ro

"In urma recomandarii Comisiei Tehnice a Federatiei Romane de Fotbal, presedintele Razvan Burleanu si selectionerul Christoph Daum au convenit incetarea colaborarii inaintea ultimelor doua partide din preliminariile CM 2018, cu Kazahstan si Danemarca. Acordul partilor isi va produce efectele dupa validarea acestuia de catre Comitetul Executiv, conform prevederilor statutare in vigoare", se arata pe site-ul FRF.

Forul mentioneaza ca restul stafului echipei nationale isi va continua activitatea pana la numirea unui nou selectioner, care va decide asupra noii echipe tehnice.

"Federatia Romana de Fotbal ii multumeste domnului Daum pentru colaborarea din ultimele 15 luni. Experienta domniei sale in managementul fotbalului profesionist a fost foarte valoroasa. La echipa nationala au fost impuse standarde inalte in ceea ce priveste metodologia pregatirii fizice, conditiile de pregatire, disciplina sportiva, nutritia, recuperarea medicala, pregatirea mentala, integritatea, comunicarea. Toate aceste elemente sunt absolut necesare pentru obtinerea marilor performante in fotbal. Din pacate, nu au fost suficiente pentru a aduce suporterilor romani bucuria calificarii la Campionatul Mondial din Rusia", se mai arata pe site-ul federatiei, care a postat comunicatul si in limba germana.

Membrii Comisiei Tehnice a FRF au votat in sedinta de luni pentru demararea procedurilor de reziliere a contractului lui Christoph Daum de catre Comitetul Executiv al federatiei si au propus variante pentru viitorul tehnician. Printre propunerile membrilor comisiei se numara Dan Petrescu, Cosmin Contra, Mircea Rednic, Ioan Andone si Gheorghe Hagi.

Christoph Daum antrena nationala Romaniei din iulie 2016. Sub conducerea sa, prima reprezentativa a disputat zece meciuri (opt oficiale, doua amicable) si a inregistrat trei victorii, trei remize si patru infrangeri. La 4 septembrie, selectionata Romaniei a fost invinsa de nationala Muntenegrului, scor 1-0, in etapa a opta a grupei E si a ratat orice sansa de calificare la Cupa Mondiala din 2018.