Tehnicianul german Christoph Daum a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca are indoieli daca e bine sa mai continue in functia de selectioner al echipei nationale de fotbal a Romaniei, precizand ca simte ca soarta sa depinde de fiecare meci, scrie Agerpres.

Christoph DaumFoto: frf.ro

"Am indoieli si eu daca e bine sa mai continui. Si uitati de bani, nu e vorba despre asa ceva. Dar am si eu o limita, iar cand va veni, voi demisiona. Nu as spune ca a venit aceasta limita. Dar aceste mici lucruri, acum vine o sageata, apoi un glont, iar apoi un cutit in spate... Scopul meu in viata nu este sa traiesc cu toate aceste atacuri si aceste dureri. Nu este usor sa fii mereu pozitiv si optimist. Viata mea nu inseamna numai sa gestionez aceste atacuri. Acum trebuie sa mergem in Muntenegru si dupa acel meci vedem exact cum stam. Si poate va fi mai usor chiar si pentru federatie, pentru ca daca nu vom mai avea sanse de calificare va dori sa faca o schimbare, este posibil. Acum simt ca soarta mea ca selectioner depinde de fiecare meci. Eu am o responsabilitate fata de echipa nationala, fata de jucatori si chiar fata de viitorul fotbalului romanesc. Poate nu se vede ce facem aici pentru ca va uitati numai la rezultate si la faptul ca avem 9 puncte. Dar puteam avea 13 puncte, iar asta nu are nicio legatura cu faptul ca Romania are un antrenor strain", a spus el.

Intrebat ce le raspunde celor peste 27.000 de suporteri care i-au scandat "Demisia" la finalul partidei cu Armenia, Daum a raspuns: "Trebuie sa lasam sa treaca macar 24 de ore, am invatat sa nu reactionez pe moment. Sunt acesti oameni (n.r. ￯ prezenti la meciul cu Armenia) reprezentativi pentru Romania? Intreb si eu. Am un an de cand sunt atacat la foc continuu. Inteleg ca se pregateste o campanie mediatica impotriva mea si ca se strang informatii din Germania. Pot sa spun insa ca eu nu vreau sa fug, nu vreau sa renunt, nu am facut asta niciodata. Uneori ma gandesc si eu ce e mai bine pentru fotbalul romanesc si pentru dezvoltarea echipei nationale. Fireste, daca as fi avut contract pana in 2020 acum as fi putut sa ignor aceste scandari ale fanilor. Dar acum este o alta situatie. Ce pot sa le raspund acestor oameni? As intreba si eu, au invatat sa fie rabdatori? Sau vor totul ieri? Nu e usor, dar trebuie sa trecem impreuna prin aceste dificultati pentru un viitor mai bun. Nu vreau sa vorbesc negativ despre fotbalul romanesc, el este asa cum este. S-a vazut in confruntarile internationale cati dintre jucatori reusesc sa evolueze meci de meci la un nivel inalt. Dar eu pot pleca si maine daca aveti o alternativa care poate garanta mai mult succes la echipa nationala".

Spectatorii prezenti, vineri seara, pe Arena Nationala i-au cerut demisia selectionerului Christoph Daum in finalul meciului cu Armenia, atat la scorul de 0-0, cat si dupa marcarea golului victoriei in prelungiri de catre Alexandru Maxim.

Echipa nationala de fotbal a Romaniei a invins selectionata Armeniei cu scorul de 1-0 (0-0), vineri seara, pe Arena Nationala din Bucuresti, intr-o partida din cadrul Grupei E a preliminariilor CM 2018.

Romania, aflata pe locul patru in clasament, la sapte puncte de liderul Polonia si la patru de Danemarca si Muntenegru, are programat urmatorul meci, luni, cu Muntenegru, la Podgorica (ora 21,45).