​Andriy Yarmolenko, in varsta de 27 ani, este noul jucator al Borussiei Dortmund, dupa ce a semnat un contract pe patru ani. Transferul s-a realizat pentru suma de 25 milioane de euro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Clubul din Bundesliga s-a miscat repede pentru a-l inlocui pe Ousmane Dembele, dupa ce internationalul francez a plecat la Barcelona pe 105 milioane euro + bonusuri in valoare de 45 milioane euro.

Yarmolenko vine dupa 10 ani petrecuti la Dinamo Kiev, formatie cu care a castigat trei titluri de campion al Ucrainei.

Atacantul va purta numarul 9, lucru care sugereaza o posibila plecare a lui Emre Mor, care a a avut discutii cu Inter Milan si Torino, in aceasta vara.

"Andriy este un jucator pe care il urmarim de mult timp, care a jucat la un nivel de top, atat la nivel de club, cat si la echipa nationala a Ucrainei", a declarat Michael Zorc, directorul sportiv al Borussiei Dortmund.

"Sunt foarte recunoscator ca Dinamo Kiev m-a ajutat sa imi indeplinesc visul de a juca la un mare club european. Voi munci foarte tare la antrenamente si voi incerca sa ajut echipa sa isi indeplineasca cele mai mari obiective, asta fac mereu" - ​Andriy Yarmolenko.