FCSB a castigat duelul cu FC Botosani, scor 2-0, contand pentru etapa cu numarul opt din Liga 1 de fotbal. Ambele goluri ale partidei disputate pe "Arena Nationala" au fost inscrise in prima repriza, Budescu si Tanase trecandu-si numele pe lista marcatorilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

FCSB a deschis scorul in minutul 18. Budescu a executat excelent o lovitura libera de la marginea careului de 16 metri. Florin Tanase a inchis tabela cu patru minute inainte de finalul primei reprize, cu un sut in forta de la 17 metri.

Oaspetii au cerut eliminarea lui Denis Alibec in finalul primei reprize (45+1), dupa un fault comis asupra lui Andrei Burca, intr-un moment in care capitanul ros-albastrilor avea deja un cartonas galben. Coltescu nu a aratat al doilea cartonas galben, iar Alibec a fost schimbat la pauza.

In minutul 90, Dennis Man a trimis in bara cu un sut din afara careului.

In urma acestei victorii, echipa pregatita de Nicolae Dica s-a apropiat la un singur punct de liderul CFR Cluj. Dupa opt etape disputate in Liga 1, FCSB a acumulat 18 punctesi se afla pe locul trei, la egalitate de puncte cu CS U Craiova, ocupanta pozitiei a doua.

De partea cealalta, FC Botosani are 16 puncte si se afla pe locul patru in clasament.

Ce au spus cei doi antrenori:

"Ma asteptam la mai mult de la Golofca. Are viteza buna si poate scoate adversarul din joc, dar a pasat inapoi la adversar si a dezamagit. Am zis sa il bag pe Man, avea prospetime. Golofca nu a dat randamentul pe care il voiam, trebuie sa munceasca in continuare, sa dovedeasca ce a facut la Botosani. Imi propusesem sa il bag si pe Coman, iar pe Alibec il durea genunchiul, l-am bagat pe Teixeira sa ajute pe faza defensiva, sa faca dublaj la partea stanga", a spus Nicolae Dica la Digi Sport.

"Ne asteptam sa avem un meci greu. Adversarii ne-au pus unele probleme pe contraatacuri, dar in mare am reusit sa controlam jocul. Veneam dupa un meci pierdut cu Sporting si pentru moralul jucatorilor era important sa castigam. (...) A contat foarte mult, au fost meciuri cand in campionat am schimbat toata echipa fata de meciul dinainte. Astazi s-a vazut ca jucatorii care au intrat au avut prospetime", a afirmat el.

"Consider ca am fost un pic naivi astazi. Am tratat prea usor momentul ofensiv si ocaziile pe care le-am avut. Poate aici a fost diferenta, eficienta si-a spus cuvantul. Ramane regretul ca am fi putut mai mult", a spus Costel Enache, tehnicianul echipei FC Botosani, pentru Digi Sport, conform News.ro.

Au evoluat echipele:

FCSB: Nita - Benzar, Larie, Momcilovici, J. Morais - Nedelcu, Ov. Popescu - Golofca (Man '40), Budescu (Teixeira '65), Fl. Tanase - Alibec (Gnohere '46). Antrenor: Nicolae Dica

FC Botosani: Cobrea - Ungurusan, Miron, Burca, Musat - Bordeianu (Popa '62), Tincu - Roman, Tarsa, Bus (Serediuc '58) - Ciaccherri (Chitosca '89). Antrenor: Costel Enache

Cartonase galbene: Benzar '24, Ov. Popescu '29, Alibec '43 / Miron '17, Burca '43, Musat '89

Arbitri: Sebastian Coltescu - Adrian Radu Ghinguleac, Dragos Mihai Iliescu - Andrei Antonie

Observatori: Constantin Stefan, Ion Catoi.

Etapa a opta din Liga 1:

Vineri 25 august

AFC Astra Giurgiu - CS Juventus Bucuresti 2-0 (stadion ''Marin Anastasovici'' - Giurgiu)

CS Universitatea Craiova - CS Gaz Metan Medias 2-0 (stadion Municipal - Drobeta-Turnu Severin)

Sambata 26 august

ACS Poli Timisoara - CFR Cluj 4-3 (stadion "Dan Paltinisanu" - Timisoara)

FC Voluntari - FC Dinamo Bucuresti 1-3 (stadion Nicolae Dobrin - Pitesti)

Duminica 27 august

CS Concordia Chiajna - FC Viitorul Constanta 1-2 (stadion Concordia - Chiajna)

FCSB - FC Botosani 2-0 (Arena Nationala - Bucuresti)

Luni 28 august

CSM Poli Iasi - ACS Sepsi OSK Sfantu Gheorghe (stadion Emil Alexandrescu - Iasi, 21:00)

Liga 1, clasament in timp real:

Sursa foto: soccerstand.com