Fundasul stanga belgian Philippe Leonard a semnat un contract pana la finalul sezonului cu Rapid Bucuresti, si va purta la giulesteni tricoul cu numarul 4. Belgianul care va implinic 34 de ani la mijlocul lunii februarie, vine in Giulesti liber de contract, dupa ce intelegerea cu Feyenoord Rotterdam a expirat in vara trecuta. Fotbalistul a venit in Romania la inceputul saptamanii, participand la antrenamentele giulestenilor de la ProRapid inca din prima zi.

In cariera sa, Leonard a mai evoluat la Standard Liege sau AS Monaco, echipa cu care a castigat doua titluri de campion al Frantei. In perioada 1992-1996, el a fost coleg la Standard cu actualul sau antrenor, Mircea Rednic. De asemenea, a jucat 26 de meciuri pentru nationala Belgiei cu care a participat la Campionatul European din 2000.

Leonard este primul nume nou pentru Rapid in perioada de iarna. Alaturi de el, antrenorul Mircea Rednic incearca sa-l aduca si pe ghanezul Salomon Kalou de la FC Bruges. Venirea lui Kalou este insa pusa sub semnul intrebarii, africanul fiind nemultumit de felul in care au decurs negocierile. Conducatorii giulesteni i-au propus initial un contract in valoare de 200.000 de euro pe an, dar apoi au incercat sa scada din suma de bani.