Primaria Capitalei anunta ca suprafata de joc de pe Arena Nationala va fi schimbata in urmatoarele trei zile cu un gazon nou, produs in Romania, actualul fiind deteriorat din cauza caniculei si a numeroaselor meciuri care au avut loc in ultima perioada. Municipalitatea precizeaza ca au fost incepute procedurile de achizitie a unor ventilatoare speciale care sa permita ventilarea la nivelul gazonului, transmite News.ro.

Arena NationalaFoto: Hotnews

"Ca urmare a numeroaselor evenimente sportive care au avut loc in ultima perioada pe Arena NatIonala, dar si din cauza caniculei din ultimele saptamani, gazonul de pe Arena Nationala s-a deteriorat.

Astfel, imediat dupa meciul Steaua - Astra Giurgiu, la nivelul PMB s-a constituit o comisie formata din specialisti in intretinere gazon, ingineri horticultori, pentru a analiza suprafata de joc si a lua de urgenta masurile care se impun, astfel incat meciurile programate sa se desfasoare in cele mai bune conditii.

Rezultatele analizelor au fost acelea ca suprafata de joc trebuie schimbata de urgenta, avand in vedere ca in perioada 22 august - 1 septembrie, pe Arena NatIonala, vor avea loc trei meciuri importante", informeaza Primaria Capitalei.

Astfel, lucrarile de inlocuire a gazonului vor incepe marti, urmand sa se incheie vineri noapte. Municipalitatea precizeaza ca noul gazon este produs in Romania, fiind insamantat in luna septembrie a anului trecut si aclimatizat pe conditiile din tara noastra.

Potrivit Primariei Capitalei, gazonul de pe Arena NatIonala a fost schimbat ultima data in octombrie 2016, fiind adus din Ungaria, iar costurile pentru inlocuirea lui sunt la jumatate fata de cele suportate anul trecut.

De asemenea, municipalitatea a inceput procedurile de achizitie a unor ventilatoare speciale care sa permita, in special vara, ventilarea la nivelul gazonului, umidificarea si racirea temperaturii".