Atacantul brazilian Neymar a afirmat, intr-un mesaj postat pe retelele de socializare, ca are un mare respect pentru FC Barcelona si Catalunia, dar casa lui va fi de acum incolo la Paris, unde a semnat un contract pe cinci sezoane cu Paris Saint-Germain. El va purta numarul 10 la PSG., potrivit news.ro.

"Viata unui sportiv este plina de provocari. Uneori impuse, alteori rodul deciziilor noastre, pentru a mentine flacara carierei noastre, scurte, dar intense. Barcelona a fost un vis de copil. Jucam cu vedetele ei pe calculator. Am ajuns in Catalunia la 21 de ani, plin de dorinta. Am impartit vestiarul cu idoli ca Messi, Valdes, Xavi, Iniesta, Puyol, Piquee, Busquets si altii si am asteptat sa joc la "mai mult decat un club". FC Barcelona reprezinta Catalunia! Am avut onoarea de a juca alaturi de cel mai mare sportiv pe care l-am vazut si sigur nu voi mai vedea altul ca el, Leo Messi, mi-a fost prieten si in teren si in afara lui. Mandru ca am jucat alaturi de tine. Te iubesc! Am format un atac cu Messi si Luis Suares care a ramas in istorie. Am castigat tot ce putea castiga un sportiv. Am trait clipe de neuitat. Am trait intr-un oras care este mai mult decat un oras, este o natiune. Iubesc Barcelona si Catalunia", a scris Neymar. Neymar a adaugat ca un sportiv are nevoie de provocari si ca a luat decizia impotriva dorintei tatalui sau.

"Am acceptat propunerea PSG pentru noi a ajuta la castigarea de noi titluri si sunt pregatit pentru aceasta provocare. Multumesc fanilor catalani si sportivilor alaturi de care am impartit vestiarul. Am simtit ca este momentul sa plec. PSG va fi casa mea de acum incolo si voi munci pentru a onora increderea avuta in mine. Contez pe sprijinul tuturor. Fani, care sunt cu mine din 2009, prieteni, profesionisti si ma contez pe sprijinul familie, care a suferit mult in aceasta perioada si acum merita liniste.

Este o decizie grea, dar luata cu toata maturitatea celor 25 de ani ai mei. FC Barcelona, multumesc pentru tot! PSG, sosesc! Dumnezeu sa ne binecuvanteze si sa ne protejeze!" Paris Saint-Germain a anuntat, joi seara, transferul atacantului brazilian Neymar, care a venit de la FC Barcelona si a semnat pentru cinci sezoane. La 25 de ani, Neymar are 77 de selectii si 52 de goluri in nationala Braziliei.

Neymar a semnat un contract pana la 30 iunie 2022. Dupa ce PSG a platit clauza de reziliere de 222 de milioane de euro, Neymar a devenit cel mai scump fotbalist din lume. El este urmat de Paul Pogba, transferat de la Juventus la AC Milan pentru 105 milioane de euro, Gareth Bale, transferat de la Tottenham la Real pentru 101 milioane de euro, Cristiano Ronaldo (94 milioane de euro de la Manchester United la Real Madrid) si Gonzalo Higuain (90 milioane de euro de la Napoli la Juventus).

Neymar juca la FC Barcelona din 2013.