Atacantul brazilian Neymar a fost prezent, miercuri, la reunirea echipei FC Barcelona dupa turneul din SUA, insa nu s-a antrenat si le-a transmis coechipierilor ca va pleca la Paris Saint-Germain, informeaza El Mundo Deportivo, potrivit News.ro.

NeymarFoto: fcbarcelona.com

Neymar a sosit miercuri dimineata la centrul de antrenament Ciutat Esportiva Joan Gamper pentru a isi lua ramas bun de la coechipierii sai.

Atacantul brazilian a plecat imediat dupa ce a discutat cu coechipierii sai, fara sa participe la antrenament.

Conform presei spaniole, cel mai probabil transferul sau la Paris Saint-Germain va fi oficializat vineri.

Pentru achizitionarea lui Neymar, PSG este pregatita sa achite clauza de reziliere de 222 de milioane de euro.

Neymar, in varsta de 25 de ani, a fost achizitionat de FC Barcelona in vara anului 2013 de la FC Santos. Intr-o prima faza, Barcelona a anuntat oficial ca transferul jucatorului a costat clubul catalan 57,1 milioane de euro. Insa potrivit autoritatilor spaniole, in realitate el a costat cel putin 83,3 milioane de euro. Neymar si FC Barcelona s-au inteles sa ascunda adevarata valoarea a sumei de transfer pentru ca un fond de investitii brazilian, DIS, care detinea 40 la suta din drepturile federative ale jucatorului, sa primeasca mai putini bani din aceasta afacere.

Neymar a jucat in 186 de partide pentru Barcelona, a marcat 105 goluri si a pasat decisiv de 80 de ori. In tricoul blaugrana, Neymar a castigat noua trofee: un trofeu Champions League (2015), doua titluri de campion al Spaniei (2015 si 2016), trei cupe ale Spaniei (2015, 2016, 2017), o Supercupa a Spaniei (2014), un Mondial al Cluburilor (2016) si Supercupa Europei (2015).