FC Barcelona a obtinut o victorie o superba, scor 3-2, in fata rivalei Real Madrid, in amicalul de gala de pe Hard Rock Stadium din Miami. Echipa pregatita de Ernesto Valverde a obtinut trei victorii din tot atatea meciuri disputate si a castigat trofeul International Champions Cup. De partea cealalta, madrilenii au incheiat competitia cu trei infrangeri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Catalanii s-au distrat cu apararea celor de la Real Madrid inca din primele minute ale partidei. In minutul 7, Barcelona conducea deja cu 2-0, gratie golurilor superbe marcate de Messi (3') si Suarez (7').

Dupa un inceput slab, jucatorii lui Zidane Zidane au echilibrat jocul si au resit sa marcheze de doua ori pana la pauza, prin Kovacic (14) si Asensio (36). Gerard Pique a stabilit scorul final dupa lovitura libera executata de Neymar, care a ratat cateva ocazii importante.

Primul "El Clasico" al sezonului a fost urmarit din tribune de 66.014 spectatori.

La International Champions Cup, FC Barcelona le-a invins pe Juventus (scor 2-1), Manchester United (1-0) si Real Madrid (3-2). Trupa lui Zinedine Zidane a pierdut toate cele trei partide disputate: 1-2 cu Manchester United dupa penaltiuri (a fost 1-1 dupa timpul regulamentar), 1-4 cu Manchester City si 2-3 cu FC Barcelona.

Vezi aici rezumatul partidei Real Madrid vs FC Barcelona.

In alt amical al serii, Manchester City a invins-o pe Tottenham, scor 3-0. Golurile victoriei au fost marcate de Stones (10'), Sterling (72') si Diaz (90+1').

Vezi aici rezumatul partidei Manchester City vs Tottenham.