APOEL Nicosia, adversara echipei FC Viitorul in turul al treilea preliminar al Champions League, a anuntat, vineri, numirea tehnicianului Georgios Donis in functia de antrenor principal al echipei, informeaza News.ro.

Georgios Donis, noul antrenor al echipei Apoel NicosiaFoto: apoelfc.com.cy

"Ii uram bun venit la Apoel si dorim ca prezenta lui sa insemne titluri si succes european", se arata pe site-ul campioanei Ciprului.

Tot vineri, conducerea clubului APOEL Nicosia a anuntat incetarea colaborarii cu antrenorul olandez Mario Been, dupa numai doua luni de la numirea lui pe banca tehnica.

Been era la conducerea campioanei Ciprului din 1 iunie. Insa evolutiile slabe ale echipei in dubla mansa cu Dudelange din Luxemburg (1-0 si 1-0) si din partida de miercuri, cu FC Viitorul (0-1), toate trei din preliminariile Ligii Campionilor, i-au nemultumit pe conducatorii gruparii, care au renuntat la Been.

Donis a mai antrenat pe APOEL intre 2013 si 2015. In varsta de 47 de ani, tehnicianul grec a pregatit ultima data formatia Al-Sharjah, din Emiratele Arabe Unite, dupa ce a mai trecut pe bancile echipelor Larissa, AEK Atena, Atromitos, PAOK Salonic, Al-Hilal.

Sub conducerea lui Donis, APOEL a castigat "dubla" campionat-cupa in sezonul 2013-2014, apoi s-a calificat in grupele Ligii Campionilor.

Formatia FC Viitorul a invins, miercuri seara, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Apoel Nicosia, in prima mansa a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. Este prima victorie a constantenilor in cupele europene, iar Cristian Ganea a marcat primul gol al FC Viitorul in competitiile continentale intercluburi.

Returul va avea loc la 2 august, la Nicosia.