Viktoria Plzen a condus in doua randuri pe "Arena Nationala" si a plecat cu o remiza (2-2) care o face favorita la calificarea in play-off-ul Champions League. FCSB a avut in defensiva punctul nevralgic, cele doua goluri fiind primite in urma unor erori mari. Returul din Cehia (de pe 2 august) se anunta unul foarte greu pentru vicecampioana Romaniei, victoria fiind aproape obligatorie (cu exceptia unei remize de la 3-3 in sus) pentru accederea in urmatorul tur al competitiei.

Foto:

Au marcat: Budescu 37' si Filipe Teixeira 61' pentru gazde, respectiv Krmenčik 23' si Kopic 53' pentru oaspeti.

Pe "Arena Nationala" s-au aflat 33.795 spectatori. Meciul s-a disputat cu acoperisul tras.

Ce spune antrenorul FCSB-ului

"Stiam ca vom avea un joc dificil, ca joaca minge lunga pe atacanti. Din pacate, am primit doua goluri foarte usor. Partea buna e ca am reusit mereu sa revenim.

Avem sanse pentru ca suntem o echipa valoroasa, trebuie sa demonstram ca meritam sa mergem mai departe, trebuie sa fim mai agresivi. Ei au sanse mai mari, dar noi mergem acolo pentru a obtine calificarea.

El a cerut schimbare (n.r. Budescu), se pare ca e ceva mai grav, vom vedea in zilele urmatoare cat va sta. Este un jucator important, dar trebuie sa jucam si fara el, sa gasim un inlocuitor" - Nicolae Dica, antrenor FCSB, la Sport.ro.

Antrenor Plzen: "Nu vom juca la 0-0 in retur"

"In seara asta nu voi spune foarte multe, pentru ca asa mi se pare corect. Steaua e o echipa puternica si ne asteapta un meci foarte greu in retur. Azi a fost doar prima repriza. Repet: Steaua este o echipa extrem de puternica. Intr-un fel, cred ca puteam invinge. Poate ca este pacat ca a egalat Steaua, dar si asa sunt multumit. E un rezultat multumitor pentru Plzen. Nu ne e frica de retur, abia il asteptam. Nu vom juca la 0-0, nu avem voie sa facem asta, pentru ca e posibil sa fim invinsi. De cateva ori am tremurat la ocaziile lui Gnohere de pe final. Acum sansele de calificare sunt de 50-50. Avem un adversar greu, nu conteaza ca a fost 2-2" -Pavel Vrba, antrenor Plzen.

Statistica partidei FCSB - Viktoria Plzen:

Actiuni de poarta: 13-6

Pe poarta: 4-6

Cornere: 8-3

Off-side: 2-2

Cartonase galbene: 3-5

Faulturi comise: 26-23.

Principalele momente ale partidei FCSB - Viktoria Plzen:

Final de meci, FCSB - Viktoria Plzen 2-2

S-au aratat patru minute de prelungire

87' Gnohere are doua actiuni importante, insa prima data trimite paralel cu poarta, iar apoi nu cadreaza executia...

86' Actiune prelungita de atac a gazdelor: mingea ajunge la Teixeira, insa acesta este blocat in momentul sutului

66' Accidentat, Budescu nu mai poate continua meciul - a fost cel mai bun jucator al lui Dica in meciul de astazi. Pe teren a intrat Achim

63' Budescu centreaza dintr-un corner, iar sutul lui Enache se duce putin pe langa poarta

61' Momcilovic centreaza perfect de pe extrema stanga, iar Teixeira inscrie cu capul, din plonjon (reusita frumoasa a mijlocasului): FCSB - Viktoria Plzen 2-2

57' Gnohere intra pe teren in locul lui Alibec (meci slab facut de capitanul FCSB-ului)

53' Apararea mai comite o gafa, Kolar suteaza din unghi, Nita respinge in fata, iar Kopic inscrie din apropiere: FCSB - Plzen 1-2

52' Pintilii cade in careu, nu primeste penalti, iar Alibec primeste cartonasul galben pentru proteste inutile

46' Amorim i-a luat locul lui Tanase (evolutie modesta pentru atacantul FCSB-ului)

A inceput repriza a doua

Pauza: FCSB - Viktoria Plzen 1-1

45+1' Acelasi Bolek se intinde si respinge in corner sutul lui Alibec

45' Bolek intervine salutar la o centrarea a lui Junior Moraes

Budescu a fost omul primei reprize pentru echipa lui Dica: are clasa, este si un bun servant pentru coechipieri

37' La a doua tentativa, Budescu trimite impecabil dintr-o lovitura libera, iar FCSB-ul egaleaza. Este 1-1 pe "Arena Nationala"

36' Bolek boxeaza un sut puternic al lui Budescu dintr-o lovitura libera

Aproape la fiecare atac, oaspetii sunt periculosi. Defensiva este punctul slab al FCSB-ului (cel putin pana in acest moment)

32' Budescu trimite in zid dintr-o lovitura libera de la aproximativ 21 de metri

28' Budescu inventeaza o pasa superba (pe pozitie viitoare), mingea ajunge la Teixeira, insa acesta intarzie sutul si este blocat. Cea mai mare ocazie de gol a gazdelor

23' Doua erori in aceeasi faza in defensiva FCSB-ului (Enache si Larie): mingea ajunge la Krmencik, iar sutul acestuia se duce pe sub Nita si intra in poarta. Viktoria Plzen conduce cu 1-0 pe "Arena Nationala". Per total, oaspetii au aratat mai mult fotbal pana in acest moment, golul venind oarecum firesc

Jocul a mai scazut in intensitate, mingea "sta" mult la centrul terenului

Viktoria nu arata rau in acest prim sfert de ora: circulatie buna a balonului, se apara "sus", iar pe contraatac sunt periculosi

12' Kolar trimite primul sut pe spatiul portii - Nita prinde executia telefonata

Cehii ajung des in careul mare al FCSB-ului, oaspetii au avut si doua cornere

Oaspetii au o abordare agresiva in primele minute, cu pressing pana aproape de 30 de metri de poarta lui Nita

A inceput partida de pe "Arena Nationala"

Echipe:

FCSB: Nita - Enache, Larie, Balasa, Momcilovici - Pintilii, J. Morais - Teixeira, Budescu (Achim '66), Fl. Tanase (De Amorim '46) - Alibec (Gnohere '57). Antrenor: Nicolae Dica

Viktoria Plzen: Bolek - Limbersky, Reznik, Hajek, Havel - Zivulic, Hrosovsky - Petrzela (Zeman '69), Kolar (Reznicek '84), Kopic - Krmencik (Bakos '67). Antrenor: Pavel Vrba

Cartonase galbene: Pintilii '47, Alibec '52, Gnohere '79 / Petrzela '26, Hajek '36, Krmencik '38, Havel '45, Kopic '90

Arbitru: Aliar Agaev; arbitri asistenti: Zeinal Zeinalov, Rza Mamadov; arbitru de rezerva: Orhan Mamadov (toti din Azerbaidjan).

De stiut despre cele doua echipe:

FCSB

Fata de Viktoria Plzen, FSCB are avantajul a doua meciuri oficiale, campionatul din Cehia urmand sa inceapa in acest weekend. Echipa pregatita de Nicolae Dica s-a impus de fiecare data la limita: 2-1 cu Voluntari (pe teren propriu) si 1-0 cu ACS Poli Timisoare (in deplasare). Dupa doua etape disputate, FCSB este lider in Liga 1, fiind singura formatie cu numar maxim de puncte.

In sezonul trecut, FCSB a invins-o pe Sparta Praga in turul trei preliminar al Champions League (scor 3-1 la general), insa a fost eliminata in play-off de Manchester City, scor 0-6 la general (0-5 pe "Arena Nationala" si 0-1 pe "Etihad Stadium").

Ros-albastrii au evoluat apoi in grupa L a Europa League, alaturi de Villarreal, FC Zurich si Osmanlispor, insa au acumulat doar 6 puncte si au incheiat pe locul trei (dupa Osmanlispor si Villarreal).

Ultimul sezon in care FCSB a participat in grupele Champions League a fost in editia 2013-2014 a competitiei, unde le-a avut adversare pe Chelsea, Schalke si Basel.

Viktoria Plzen

Viktoria Plzen este o echipa infiintata in anul 1911 si are in palmares 4 titluri de campioana, o Cupa a Cehiei si doua Supercupe ale Cehiei. Cea mai buna performanta europeana o reprezinta optimile de finala ale Europa League (2013 si 2014).

Viktoria Plzen a terminat pe locul doi in editia trecuta a campionatului din Cehia, la doua puncte in spatele campioanei Slavia Praga.

In sezonul trecut, cehii au fost eliminati in play-off-ul Champions League de Ludogorets Razgrad, apoi au evoluat in grupa E a Europa League, alaturi de Astra Giurgiu, AS Roma si Austria Viena. Giurgiuvenii s-au impus in fata Viktoriei Plzen cu 2-1 pe "Doosan Arena" si au remizat pe "Arena Nationala", scor 1-1. Plzen a terminat grupa de Europa League pe locul trei, dupa AS Roma si Astra, fiind eliminata din competitie.

Prima vizita in Romania a celor de la Viktoria Plzen a fost in sezonul 2014-2015 al Europa League, cand a intalnit-o pe Petrolul Ploiesti in turul trei preliminar. Cele doua echipe au remizat in meciul tur, scor 1-1, iar partida disputata in Cehia a fost castigata de Petrolul, scor 4-1.

Potrivit transfermarkt, lotul Viktoriei Plzen este cotat la 24,80 de milioane de euro, in timp ce lotul echipei FCSB valoreaza 19,95 milioane de euro.