Acuzat de presa din Craiova ca nu ajuta cu nimic echipa de fotbal Universitatea, la care a cunoscut consacrarea, fostul international Gica Popescu a clarificat natura relatiilor sale cu fosta echipa: a nominalizat 10 jucatori proveniti de la Scoala sa de fotbal (care functioneaza in Banie) care au ajuns la echipa mare a Universitatii. Popescu a dezvaluit ca la un moment dat patronul echipei i-a spus ca nu are nevoie de jucatori de la Scoala sa, ci prefera sa ii cumpere de pe internet.

"Daca Adrian Mititelu vrea sa vinda echipa si ne intelegem, sunt dispus sa cumpar Universitatea Craiova", a mai spus Gica Popescu.

Este pentru prima oara cind Gica Popescu, prosper om de afaceri, se arata dispus sa investeasca in vreun club de fotbal din Romania.

Relatia sa cu Universitatea Craiova a cunoscut o evolutie dramatica: de la dragoste fara limite pina la raceala, in vecinatatea urii.

La sfirsitul anilor 80, cind era unul dintre marile talente ale fotbalului romanesc, Popescu a fost transferat fortat la Steaua, prin inrolare. Dupa ce a jucat in Ghencea 6 luni, Gica Popescu a vrut sa revina la Craiova. Pentru ca Steaua nu ii permitea, jucatorul a ales sa se ascunda: fugise din oras, se antrena pe cimp, etc. Intelegind ca nu il poate lua definitiv, Steaua a renuntat, astfel ca Gica Popescu a putut juca din nou sub culorile Craiovei.

Episodul l-a transformat intr-un idol fara egal pentru tribuna fierbinte a oltenilor - era un motiv de mindrie ca un reprezentant de-al lor "sfidase" stapinirea, apoi Gica Popescu devenise singurul jucator "stranier" din echipa nationala: din cei 11 jucatori ai reprezentativei, Steaua si Dinamo trimiteau de obicei cite 5, iar al 11-lea era craioveanul Gica Popescu.

Realatia s-a deteriorat spre finalul carierei de jucator - Gica Popescu a revenit in tara si a jucat la Dinamo, rivala Craiovei. Din acel moment, suporterii l-au respins, iar Gica Popescu a incetat sa mai reprezinte acel simbol al echipei de odinioara - Universitatea, echipa care daduse ora exacta in fotbal (aluzie la sfirstul anilor 70, inceputul anilor 80, cind Universitatea a avut una dintre cele mai puternice echipe de club din istoria Romaniei, obtinind si prima performanta europeana consistenta - calificarea in semifinalele Cupei UEFA, editia 182/1983)..