FC Viitorul si-a aflat adversara din turul trei preliminar al Champions League. Campioana Romaniei va intalni echipa APOEL Nicosia, dupa ce cipriotii au invins miercuri seara, in deplasare, cu scorul de 1-0, formatia F91 Dudelange din Luxemburg, in mansa secunda a turului 2 preliminar.

HotNews.roFoto: Hotnews

Unicul gol al partidei a fost marcat de belgianul Igor de Camargo, care a transformat o lovitura de la 11 m in minutul 40.

In meciul tur, APOEL Nicosia s-a impus cu acelasi scor (1-0).

APOEL, formatie pregatita de olandezul Marinus Antonius Been, a evoluat in urmatoarea formula: Waterman - Milanov (Artymatas '61), Merkis, Rueda, Lago - Bertoglio, Vinicius, Nuno Morais, Ebecilio - De Camargo (Pote '80), Haney (Vander '72).

In turul al treilea preliminar al Champions League va participa si vicecampioana Romaniei, FCSB, care va intalni echipa ceha Viktoria Plzen.

Meciurile sunt programate pe 25/26 iulie - turul si 1/2 august - returul, invingatoarele calificandu-se in play-off-ul competitiei.

APOEL Nicosia

Anul infiintarii: 1926

Stadion: GSP - 22.859 locuri

Valoarea lotului: 17, 33 milioane de euro, conform Transfermarkt

Palmares: 26 titluri de campioana, 21 de Cupe ale Ciprului

In sezonul trecut al Europa League, APOEL Nicosia a jucat in saisprezecimi, unde a fost eliminata de Anderlecht. A ajuns in Europa League dupa ce a pierdut play-off-ul Champions League cu Copenhaga.

In sezonul 2015-2016 a fost eliminata in play-off-ul Champions League de Astana si a terminat pe ultimul loc in grupa de Europa League, dupa Schalke, Sparta Praga si Asteras Tripolis.

Sezonul 2011-2012 a fost cel mai bun din istoria clubului in cupele europene. A castigat grupa G din Champions League, din care au mai facut parte Zenit Sankt Petersburg (locul doi), FC Porto (locul trei) si Shakhtar Donetsk (locul patru). A eliminat-o pe Lyon in saisprezecimi, ajungand in sferturile de finala, unde a fost invinsa de Real Madrid, scor 2-8 (3-0 in tur si 5-2 in partida retur).