Procurorii spanioli au acceptat comutarea condamnarii internationalului argentinian Lionel Messi la 21 de luni de inchisoare pentru frauda fiscala intr-o amenda de 252.000 de euro, informeaza presa spaniola, potrivit News.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Conform legislatiei spaniole, Messi oricum nu ar fi ajuns la inchisoare, condamnarea fiind mai mica de 24 de luni. In cazul infractiunilor non-violente, pedeapsa poate fi cu suspendare daca este mai mica de doi ani.

Potrivit El Mundo Deportivo, jucatorul va plati 252.000 de euro, iar tatal sau, de asemenea condamnat pentru frauda fiscala, va plati 180.000 de euro.

In urma cu o luna, Messi a fost condamnat in apel la 21 de luni de inchisoare pentru frauda fiscala. Condamnarea a fost confirmata in apel, dupa ce in iulie 2016, Messi si tatal sau au primit o pedepsa de 21 de luni pentru frauda fiscala. Pedeapsa pentru tatal lui Messi a fost micsorata de la 21 la 15 luni.

Messi, desemnat de cinci ori cel mai bun fotbalist din lume, si tatal sau, Jorge Horatio Messi, au comparut, la 2 iunie 2016, in fata unui tribunal din Barcelona, fiind judecati pentru evaziune fiscala.

Lionel si Jorge Horatio Messi au fost acuzati ca au pagubit fiscul spaniol ca suma de 4,1 milioane de euro, intre 2007 si 2009.

Procurorii au sustinut ca Messi s-a folosit de firme din Uruguay, Belize, Elvetia si Marea Britanie pentru a evita plata taxelor catre fiscul spaniol, din sumele incasate ca drepturi de imagine.

Ancheta a inceput in 2013, cand cei doi au acceptat sa achite suma de cinci milioane de euro, ca plata reparatorie catre statul spaniol.