Selectionerul Romaniei, Christoph Daum, a declarat, marti, dupa partida amicala castigata cu Chile, scor 3-2 la Cluj, ca e pentru prima data de cand ii antreneaza pe tricolori cand simte ca are o echipa unita. El s-a aratat fericit si pentru ca jurnalistii care i-au spus sambata, dupa meci, ca 12.000 de oameni i-ar putea cere demisia, nu au avut dreptate cu aceasta afirmatie, potrivit news.ro. Daum mai spune ca se gandeste la plecarea lui de la nationala, dupa rezultatele slabe din preliminariile CM si dupa criticile primite.

Christoph Daum a declarat la conferinta de presa de dupa victoria 3-2 cu Chile ca inca se mai gandeste la partida cu Polonia, dar ca este mandru de atitudinea avuta de elevii sai in amicalul de marti.

"Vreau sa le multumesc suporterilor care au venit la stadion. Imi amintesc ca mi s-a spus ca nu pot castiga la Cluj, dar cred ca asta s-a terminat. Suporterii ne-au impins si asta este important pentru noi. In al doilea rand vreau sa le multumesc jucatorilor care au avut o reactie pozitiva dupa criticile de la meciul cu Polonia. Dincolo de victorie, s-au imbunatatit multe lucruri. Victoria este importanta, dar am vazut ce insemna sa jucam in viteza mare, cu precizie si as vrea sa avem mai multe competitie de acest gen. De ce nu am jucat asa cu Polonia? Pentru ca a fost o situatie diferita cu polonezii. Ma asteptam ca Polonia sa vina cu presiune mare si ma gandeam cum sa controlam asta. Am vrut sa controlam meciul, sa nu luam gol si apoi sa construim pe fondul presiunii. Polonia a devenit nervoasa, dar penaltiul a schimbat totul. Nu vreau sa schimb totul din punct de vedere tactic, dar atunci, cand am schimbat la patru fundasi, am luat golul doi. M-am intrebat daca trebuia sa risc, dar cu defensiva trebuie sa am tot timpul un jucator in plus acolo si nu am mai putut crea oportunitati ofensive. Organizarea tactica cu Polonia a fost perfecta, dar nu a dat rezultate. Am vazut meciul de mai multe ori si ne-am organizat bine, astfel ca sunt mandru de asta. Azi a fost diferit. Am spus ca nu avem nimic de pierdut si am zis sa ne bucuram. Era 0-2, dar prin indicatiile tactice date de Ionut Badea, am reparat situatia. Cand eram inca 11-11 am avut doua ocazii de a marca. A fost o situatie in care echipa a fost unita si a fost pentru prima data cand am simtit ca am o echipa unita. Au fost precum niste copii, au fost implicati si dedicati si au dat totul. Este un semn bun. Ne asteapta un drum lung, dar azi am facut un pas foarte important￯, a spus Daum.

El a explicat ca in urma acestui meci va juca mai mult sistemul cu patru fundasi, el explicand ca a juca cu un om in plus, asa cum a fost in partida cu Chile, nu este tot timpul un lucru simplu.

"Cateodata, este foarte greu sa joci cu o echipa care joaca in 10. In cariera mea, am castigat mai multe partide jucate in 10 decat am pierdut. Cu un jucator in plus apare uneori o problema psihologica la jucatori, care cred ca pot face mai putin pe teren. I-am spus lui Badea sa urle la ei sa alerge mai mult si sa munceasca mai mult pentru ca au individualitati care pot face diferenta. Am avut si avantajul ca am putut face mai multe schimbari￯, a mai spus selctionerul.

Daum a spus despre Baluta ca a jucat fantastic cu Chile, revenind asupra disputei sale cu jurnalistii, el explicandu-le acestora ca este fericit si pentru ca media nu a avut dreptate cand a vorbit despre suporterii care i-ar putea cere demisia dupa meciul cu Chile

"Este o problema a mea faptul ca ma uit in media si imi pare rau ca aceste reactii sunt in sensul acesta. Sunt mai fericit pentru ca ieri media a anuntat ca 12,000 de oameni imi vor cere demisia, iar asta nu s-a intamplat. Asta ma face sa fiu fericit, sa vad ca oamenii sustin federatia si echipa. Oamenii simt ca facem ceva mai bun, nu doar ceva nou, uneori efectele nu vin repede, dar poate exista un moment de descatusare. Mi-as dori ca jurnalistii sa fie impreuna cu noi, in continuare critici, dar sa fim impreuna in acest proces", a mai declarat gemanul.

Referitor la viitorul sau, Daum a explicat ca are deja pe masa un nou contract valabil pana in 2020, dar ca decizia necesita mai mult timp de gandire din partea sa.

￯Va trebui sa vorbim despre un nou contract. Dar se doreste prelungirea lui. Voi vedea cum se dezvolta situatia. Dupa primele trei luni mi s-a propus un contract pana in 2020. Mi s-a spus ca indiferent de calificare, se doreste prelungirea. Nu are de-a face cu banii. Ma gandesc la ce este mai bun pentru conducerea federatiei pentru ca urmeaza alegeri, ma gandesc la jucatori, dar sunt aici pentru ca iubesc aceasta tara. Eu chiar ma identific cu Romania chiar daca poate nu ma credeti. Nu e ca imi place aceasta situatie, pentru ca sunt autocritic si este frustrant pentru mine de asemenea, ma intreb daca este bine sa raman, daca procesul este bun sau daca este mai bine sa demisionez. Este o importanta problema pentru mine, iau intreaga responsabilitate pentru job, dar nu este pentru ego-ul meu, pentru ca daca raman, o fac pentru viitorul fotbalului romanesc￯, a mai spus Daum.

Reprezentativa Romaniei a invins, marti, pe Cluj Arena, cu scorul de 3-2, selectionata statului Chile, detinatoarea Copei America si locul 4 in ierarhia FIFA, dupa ce a fost condusa cu scorul de 2-0. Chilienii au evoluat cu un jucator mai putin dupa eliminarea lui Medel din minutul 33.

In grupa E de calificare la CM-2018, Romania este pe locul 4, cu 6 puncte, si sanse minime de calificare la turneul final din Rusia.