Tehnicianul Gheorghe Hagi a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca fotbalul romanesc nu este intr-un moment bun, facand referire la faptul ca echipa nationala a fost invinsa in preliminariile Cupei Mondiale de Polonia. El considera ca trebuie sa se gaseasca solutii pentru viitorul fotbalului romanesc, potrivit news.ro.

"Din pacate Polonia a fost mult mai puternica decat noi, ne-a atacat, noi a trebuit sa ne aparam si a venit acel rezultat care nu e pozitiv si sansele echipei nationale s-au micsorat sau nu mai exista. Ne pare rau, cred ca Romania poate mai mult, dar nu vreau eu sa comentez, sa evaluez fotbalul romanesc sau momentul care este, dar din pacate nu e un moment bun. Trebuie sa recunoastem. Nu e un moment bun in care traim, dar vom vedea. In momentul de fata suntem intr-o situatie care nu ne face placere si trebuie sa reflectam foarte tare. Trebuie sa reflectezi foarte mult in astfel de momente si sa gasesti strada corecta, justa pentru a crea un proiect de succes, de performanta, la toate nivelele, nu e doar echipa mare, sunt toate loturile nationale care nu au rezultate bune. De aici trebuie sa incercam sa reflectam cat mai profund pentru a gasi solutii pentru viitorul fotbalului romanesc", a spus Hagi.

Gheorghe Hagi a precizat ca Romania are un potential enorm in ceea ce ii priveste pe fotbalisti. "Nu vreau sa vin sa acuz, e un moment delicat, greu si speram ca cineva sa ne lumineze asa cum trebuie pentru ca daca nu ne vom indeparta foarte tare de scena frumoasa, de nivelul de performanta si ar fi pacat pentru ca fotbalul romanesc suntem competitivi, suntem buni, putem face performanta la nivel foarte mare, dar ne trebuie ceva sa creeze acel spirit de invingatori. Eu personal muncesc, ma scol, ma culc, ma gandesc in fiecare zi sa traiesc acel moment in care sa vad o echipa nationala sau echipe de juniori care sa creeze rez mai bune decat tot ce s-a intamplat in fotbalul romanesc pana acum. E singurul proiect pentru care m-as fi inhamat vreodata sa incep sa muncesc. Acestea sunt idealurile mele, gandurile mele. Sa vina o generatie de tineri frumosi care sa joace mai bine decat noi, iar noi in tribune sau unde om fi sa ne mandrim de ei. Eu cred ca se poate, exista un potential enorm. Suntem creativi, suntem buni, talentati, dar ne trebuie organizare foarte buna si un proiect indraznet, cu personalitate", a explicat tehnicianul.

El a mentionat ca ar vrea sa se gaseasca o solutie care sa fie ideala. "As vrea ca acel moment zero sa se axeze pe acest lucru, sa nu ne mai certam intre noi, sa gasim solutia ideala care sa ne duca iar spre fericire. Va fi o munca titanica, va fi foarte greu. Sa speram ca cat mai repede se vor gasi solutii pentru fotbalul romanesc pentru a ajunge iar in elita".

Reprezentativa Romaniei a fost invinsa de selectionata Poloniei, scor 3-1 (1-0), sambata, la Varvosia, in etapa a sasea a grupei E de calificare la Cupa Mondiala din 2018.