Finantatorul FC Dinamo, Ionut Negoita, a declarat, luni seara, ca se va retrage de la conducerea gruparii dinamoviste daca nu se va reconstrui stadionul din Soseaua Stefan cel Mare potrivit news.ro.

"Ar fi de ras daca nu s-ar construi stadionul, nu se face pentru mine, eu cred ca fara Dinamo si Steaua ar fi un campionat prost. Daca nu se face stadionul, ma retrag de la Dinamo, vad cui dau echipa, ar fi ceva rau sa nu se ajunga la o intelegere. Sper sa se realizeze, sper sa iesim din aceasta stare aberanta, de neexplicat, cum e si la Steaua. Cum sa nu-i lasi sa joace cu sigla Steaua, cand au facut rezultate? Am vorbit cu Badea, e de acord, face tot ce poate, sunt convins ca se va gasi o solutie. Facem ce putem ca lucrurile sa mearga cat mai bine, sa avem o constructie serioasa", a declarat Negoita la Digisport.

Patru stadioane se afla in programul de reconstructie in vederea organizarii Euro 2020, Arcul de Triumf, Steaua, Dinamo si Rapid. Insa pentru reconstructia arenei din Soseaua Stefan cele Mare este necesara eliberarea de sarcini a terenului pe care se afla stadionul.

Dintre cele patru stadioane aflate in programul de reconstructie in vederea organizarii Euro 2020, arena Arcul de Triumf, este in faza cea mai avansata, urmand sa inceapa lucrarile in vara acestui an. Arenele Steaua si Rapid se afla in faza de obtinere a autorizatiilor de construire.

Conform planului intocmit de CNI, cele patru stadioane vor fi incadrate la finalul reconstructiei in categoria a IV-a UEFA, dupa cum urmeaza: Dinamo - 20-25.000 de locuri, Steaua - pana la 30.000 de locuri, Rapid - 15-20.000 de locuri si Arcul de Triumf - 8.000 de locuri. Conform estimarilor, avand in vedere ca un loc va costa 1500-1600 de euro, suma totala pentru reconstructia celor patru arene se va ridica la aproximativ 105 milioane de euro.

Bucurestiul se afla printre cele 13 orase gazda ale Campionatului European 2020, pe Arena Nationala urmand a se disputa patru partide de la turneul final. Cele patru stadioane trebuie reconstruite pentru a folosi la antrenamentele echipelor aflate in competitie.