Portarul echipei Borussia Dortmund, Roman Burki, a declarat ca explozia din apropierea autocarului a fost una extrem de puternica, el aflandu-se langa Marc Bartra in momentul acesteia, informeaza L'Equipe.

"Am plecat de la hotel la 19.15, autocarul tocmai intra pe drumul principal cand a fost o explozie enorma. Eu eram in locurile din spate, langa Marc. El a fost ranit de bucati de sticla. Dupa explozii, ne-am pus toti pe jos. Nu stiam ce s-a intamplat. Politia a ajuns rapid la fata locului. Suntem toti socati", a spus Burki pentru cotidianul elvetian Blick, potrivit news.ro.

Politia germana a anuntat ca trei incarcaturi explozive au fost detonate in apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, la scurt timp dupa ce autobuzul a parasit hotelul unde a fost cazata formatia.

Autobuzul a plecat de la hotel indreptandu-se catre stadionul aflat la zece kilometri distanta si, in scurt timp, "trei incarcaturi explozive" au fost detonate", a precizat un purtator de cuvant al politiei, Gunnar Wortmann, potrivit AFP.

Geamurile autocarului au fost sparte si o persoana din interior a fost ranita usor, a adaugat el, fara a da alte detalii.

Clubul german a precizat ca persoana ranita este fundasul international spaniol al echipei Borussia, Marc Bartra, in varsta de 26 de ani, care a fost transportat la spital cu rani la mana.

"Marc Bartra a fost ranit si se afla in prezent la spital. Recuperare rapida si completa, Marc", a scris Borussia Dortmund.

Fanii de pe stadion au fost tinuti la curent despre situatie prin informatii postate pe tabela de marcaj.

Meciul Borussia Dortmund - AS Monaco a fost amanat pentru miercuri. Partida urma sa aiba loc in aceasta seara, de la ora 21.45, dar se va disputa miercuri de la ora 19.45.