Formatia FC Viitorul a invins, luni seara, in deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Astra Giurgiu, in ultimul meci al etapei a treia a play-off-ului Ligii I, in care cele doua adversare au ratat trei penaltiuri, iar Cristian Sapunaru a inscris un autogol. Toate cele trei goluri si ratarile s-au inregistrat in prima repriza, potrivit News.ro.

Gheorghe Hagi ramane liderFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Elevii lui Hagi ramana asdar in fruntea clasamentului la 3 puncte de FCSB, iar Astra cu Sumudica par sa conteze tot mai putin in lupta pentru titlu.

Au marcat Daniel Florea '39 pentru gazde si Chitu '13 si Sapunaru '21 (autogol) pentru oaspeti.

0-1: Chitu a deschis scorul trimitand mingea in poarta goala, din apropiere.

0-2: Sapunaru a trimis mingea in propria poarta dupa o centrare a lui Coman.

In minutul 30, arbitrul Radu Petrescu le-a acordat un penalti oaspetilor pentru un fault al lui Sapunaru la Florinel Coman. Lovitura de pedeapsa a fost executata de Chitu, insa Iliev a aparat.

Cinci minute mai tarziu ('36), Petrescu a acordat un nou penalti echipei FC Viitorul, pentru un fault al lui Morais la Benzar. A executat Florinel Coman, iar Iliev a aparat din nou.

1-2: Florea a inscris din 8 metri, dupa o pasa lunga de la Ionita.

In minutul 41, centralul a acordat un penalti Astrei, dupa un fault al lui Tiru la Seto. Daniel Florea a trimis insa mingea pe langa poarta.

Presedintele clubului Astra Giurgiu, Danut Coman: "O infrangere care ne-a scos definitiv din lupta pentru titlu. E greu de explicat felul cum s-a pierdut acest joc si nici nu as vrea sa vorbesc prea multe acum, la cald. Vreau sa stau sa reflectez bine la tot ce s-a intamplat in perioada asta, dupa care cu siguranta se vor lua niste masuri. Pentru public a fost un meci frumos, pentru noi, cei din conducerea Astrei, nu a fost un meci placut si nici rezultatul nu a fost pe masura asteptarilor noastre. Am avut ocazii foarte multe de a marca, pacat ca nu le-am fructificat. Nu poate Sumudica din tribune sau de pe banca sa bage mingea in poarta. Atunci cand se castiga un meci trebuie laudata intreaga echipa. Atunci cand pierdem un meci sau pierdem un obiectiv, asa cum s-a pierdut in aceasta seara, cu totii suntem de vina. S-a pierdut un obiectiv pe care il aveam, acela de a castiga un campionat".

Gheorghe Hagi, patron si antrenor FC Viitorul: "Meciurile din play-off sunt grele. Noi am aratat tineretea pe care o avem, incepem extraordinar meciul, dar o echipa puternica cum e Astra vine peste tine.. Cu sansa am obtinut acest rezultat. Suntem fericiti de el, mergem in continuare... Cu sansa am obtinut un rezultat extraordinar pentru noi. Am avut tupeul sa joc cu trei jucatori de '98 in teren"

Rezultatele etapei a treia a play-off-ului Ligii I

Rezultatele partidelor disputate, sambata, duminica si luni, in etapa a treia a play-off-ului Ligii I, clasamentul competitiei si programul rundei urmatoare:

Sambata

CSU Craiova - CFR Cluj 1-4

Au marcat: Gustavo '49 (penalti) / C. Deac '18, '73, Paun '20, Gomelt '69

Duminica

FCSB - Dinamo 2-1

Au marcat: Alibec '10, Boldrin '75 / Nemec '57

Luni

Astra Giurgiu - FC Viitorul 1-2

Au marcat: Florea '39 / Chitu '13, Sapunaru '21 (autogol)

Clasamentul play-off-ului Ligii I:

1. FC Viitorul 33 puncte

2. FCSB 30

3. CFR Cluj 28

4. CS Universitatea Craiova 24

5. Dinamo Bucuresti 23

6. Astra Giurgiu 23

Programul etapei a patra a play-off-ului:

Miercuri

Dinamo - CFR Cluj, ora 21.00

Joi

FC Viitorul - CSU Craiova, ora 18.00

FCSB - Astra Giurgiu, ora 20.30 (News.ro)