Philippe Coutinho, jucatorul celor de la Liverpool, ramane principala tinta a Barcelonei. Desi a semnat recent un contract cu gruparea de pe "Anfield", catalanii sunt dispusi sa il cedeze "cormoranilor" si pe croatul Ivan Rakitic pentru transferul mijlocasului brazilian.

HotNews.roFoto: Hotnews

In varsta de 24 de ani, Philippe Coutinho are un sezon foarte bun in Anglia, avand 27 de aparatii in tricoul celor de la Liverpool si sapte goluri marcate.

Philippe Coutinho joaca la Liverpool din ianuarie 2013, atunci cand a fost transferat pentru zece milioane de euro de la Inter. In luna ianuarie a acestui an, brazilianul a semnat un contract pana in 2022 cu formatia antrenata de Jurgen Klopp.

Brazilianul a mai jucat jumatate de an la Barcelona, insa la rivala catalanilor, Espanyol, unde a fost imprumutat de Inter in returul sezonului 2011-2012.

FC Barcelona traverseaza o perioada cu multe negocieri. Decarul catalanilor este ultimul din "piesele" importante al Barcelonei care nu si-a prelungit inca intelegerea cu echipa de pe "Camp Nou". Neymar, Sergio Busquets si Luis Suarez au semnat noi intelegeri (Iniesta este foarte aproape), iar Lionel este prioritatea numarul unu pentru campioana Spaniei.

Luis Enrique va parasi gruparea de pe "Camp Nou" la finalul sezonului, iar presa iberica a lansat mai multe nume in ceea ce priveste inlocuitorul sau pe banca tehnica: Ernesto Valverde (Athletic Bilbao), Ronald Koeman (Everton), Massimiliano Allegri (Juventus), Jorge Sampaoli (Sevilla) si Juan Carlos Unzue, actualul secund al lui Luis Enrique.

In acest moment, Barcelona se afla pe locul doi in clasamentul din Primera Division (doua puncte in urma Realului, galacticii au insa si un meci mai putin disputat), se afla in sferturile Champions League (duel cu Juventus) si va disputa finala Cupei Spaniei.