Marca, palmaresul, trofeele si multe alte obiecte din istoria clubului de fotbal Otelul Galati, aflat in faliment, au fost scoase la licitatie, aceasta urmand sa aiba loc pe 23 februarie la Bucuresti, scrie News.ro.

Colectia de trofee a echipei Otelul Galati Foto: artmark.ro

Casa de Licitatii Artmark a deschis, vineri, la un hotel din Galati, o expozitie care va putea fi vizitata pana duminica si care cuprinde mai multe obiecte din istoria clubului de fotbal Otelul, printre care trofee, fanioane sau tricouri ale unor jucatori, obiecte care au fost scoase la licitatie.

Potrivit organizatorilor licitatiei care va avea loc pe 23 februarie, la 19.30, la sediul Artmark (Palatul Cesianu-Racovita, Bucuresti), cel mai scump pachet este palmaresul FC Otelul care cuprinde nu mai putin de 80 de trofee, inclusiv Supercupa Romaniei 2011 si Cupa Campion National Liga I 2010-2011, pretul de pornire fiind de 9.000 de euro.

Totodata, sunt scoase la licitatie si tricouri purtate de jucatori precum Daniel Popescu, Liviu Bajenaru, Sergiu Costin sau Cornel Rapa in meciurile din Champions League cu preturi de pornire de minimum 50 de euro, dar si 200 de piese de echipament sportiv, de tipul geanta sport continand opt echipamente formate din sort si tricou de joc, purtate in Liga I din 2010 de jucatorii Gabriel Giurgiu, Cornel Rapa, Cristian Sirghi, Skubic, Gabriel Paraschiv, Silviu Ilie, Adrian Salagean si Catalin Iorga la pretul de pronire de 175 euro.

Se mai vinde si "Istoria F.C. Otelul Galati in imagini", respectiv colectia oficiala de fotografii si afise a clubului - 106 piese, la pret de pornire 3.500 de euro, caricaturile a zece personalitati sportive - pret 1.000 de euro, ori fulare pentru suporteri sau fanioane.

"Este o licitatie in premiera nationala si, din cate stim noi si o premiera europeana. Este un eveniment care are o incarcatura emotionala, caci am remarcat din partea celor interesati de acest eveniment, emotii amestecate, nostalgie, amintiri si din pacate multa nemultumire. Noi insine avem regretul ca se intampla asa ceva cu o echipa de top care a ajuns in aceasta situatie. Ce putem face este sa oferim un sprijin; este adevarat - nu este foarte simplu sa digeri un astfel de eveniment, dar daca licitatia va avea succes si daca echipa locala Suporter Club poate prelua marca echipei, iata sansa de a se renaste un simbol", a spus Valeriu Sangeorzan, director de Marketing, Comunicare si PR al Casei de licitatie Artmakrt.

In total, licitatia are 87 de piese scoase la vanzare, Casa de licitatii fiind solicitata in acest sens de catre lichidatorul Clubului Otelul, aflat in faliment.

Reprezentantii Artmark spun ca cei interesati sa cumpere, la licitatie, obiectele scoase la vanzare, o pot face prin patru moduri: prin prezenta personala la licitatie; prin telefon, persoana interesata pastrandu-si anonimatul si fiind conectatata cu sala de licitatie printr-un reprezentant Artmark; printr-o oferta scrisa, in care trebuie specificate loturile pe care si le doreste persoana respcectiva si valoarea maxima pe care este dispusa sa o ofere; printr-o oferta online pe site-ul Artmark, introducand pretul maxim oferit, dupa crearea unui cont si inregistrare.